Yetenek Sizsiniz Türkiye adlı yarışmayla tanınan stand upçı Atalay Demirci Kayseri'de Talasemi ve Lösemililer için yaptığı gösterisiyle izleyenleri güldürdü.
Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki gösteri, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Yaptığı esprilerle izleyenlerin büyük beğenisini toplayan Demirci, salonda bulunanları hem güldürdü hem düşündürdü. Gösteri sonrası bir açıklama yapan Kayseri Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, her ay değişik şekillerde sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunduklarını ifade etti. Başdemir, "Talasemi ve Lösemililer Derneği olarak her ay tiyatro, konser ya da gece düzenliyoruz. Ama uzun süredir tiyatro gösterilerinde bulunduğumuzdan vatandaş talepte bulundu. Farklı bir proje istediklerini söylediler. Biz de, Yetenek Sizsiniz yarışmasındaki Atalay Demirci kardeşimizle böyle bir çalışma yaptık. Emin olun çok büyük bir sürpriz oldu. Müthiş bir talep var. Bizi mutlu ettiler, onurlandırdılar. Bu çalışmaların devamını inşallah getireceğiz. Bu tür etkinliklerimizin esas amacı, Türkiye geneline yaymak istediğimiz Talasemi nedir? Lösemi nedir? Bunlarla ilgili neler yapılabilir? Bu projeyi yürütebilmek için eğitim çalışmalarımız var. Bunları hiçbir devlet imkânı olmadan yürüttüğümüzden dolayı kendi imkânlarımızla böyle organizasyonlar yapıyoruz." diye konuştu.
Etkinliklerden elde edilen tüm gelirlerin eğitim çalışmalarına aktarıldığına vurgu yapan Başdemir, bu şekilde dernekteki hastaların tedavilerini sağlıklı bir şekilde devam ettirdiklerini söyledi. Başdemir, "Bunlardan gelen tüm gelirlerimiz eğitim konferanslarına, eğitim çalışmalarına aktarılmaktadır. Bu sayede eğitime devam edeceğiz. Bu amaçla da Kayseri halkımızdan ricamız, bizim sesimiz olsunlar, sosyal proje çalışmalarında bizleri yalnız bırakmasınlar. Çünkü bu sosyal etkinlikler hem eğitim amaçlı hem de dernekteki hastalarımızın ailelerimizin sağlıklı tedavilerini devam ettirebilmek amacıyla da katkıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.
(DDB AÖ-Y)

04.02.2013 12:30:04 TSI

Editör: Wan Haber