Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Kozaklı'da yapılan toplantıda 2012 yılındaki çalışmaları değerlendirdi. Başkan Yıldırım, "2012, hizmetlerin gerçekten dolu dolu geçtiği bir yıl oldu" dedi.
Başkan Yıldırım başkanlığında Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde gerçekleştirilen yılsonu değerlendirme toplantısında birim amirleri ve müdürler, yıl içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Birim amirlerinin konuşmalarını dikkatle dinleyen Başkan Yıldırım, toplantının sonunda açıklamalarda bulundu. Görevde olduğu 9 yılı incelediğinde 2012'nin hizmetlerle dopdolu geçtiğini belirten Başkan Yıldırım, "Geriye dönüp bakıldığında bu yılın hizmetlerin kendini en iyi gösterdiği çalışma dönemi olmuştur" dedi. Başkan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Tabiri caizse hizmetlerin kendini en iyi ifade ettiği, en iyi geliştiği ve bilinçlendiği hizmet miktarının arttığı bir yıl olarak değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın da böyle değerlendirdiğini görüyoruz. Bu durum vatandaşın Talas'ı yine tercih ettiğini, Talas'ın yaşanabilir bir şehir olduğunun cazibesini ifade etmekte. Talas'ın tarihi dokusu, havası ve şehirlilik noktasında aldığı hizmetler cazibesini artırmakta. Bu hizmetlerden yollar en önemli konuların başında gelmekte ki; 68 bin ton bu yıl sıcak asfalt serildi. Bu, rekorun çok üzerinde bir rakam. 298 bin metrekare satıh asfalt yapıldı. Bunları yaparken Talas'ın geleceğine hizmet edecek araçlar için 4 milyon TL'lik yatırım yaptık. Bugün ki kapasiteyle bir gün de üretilen sıcak asfaltı gelecek dönemde yeni plantle 2 saatte elde etmiş olacağız. Bu son derece önemli bir gelişme. 62 bin 500 metrekare kilit parke, 36 bin 7000 metre bordür yapılırken, 512 bin metrekare yeşil alanımıza ilave olarak 70 bin metrekare park ve 12 adet toplamda 55 bin metrekare park yapımı sürmekte. Bunlara 7 bin 500 fidan dikilirken, 85 bin adet çiçek toprakla buluşturuldu. Ayrıca park bahçe ve çeşitli bölgelere 8 adet mini futbol sahası yapılarak hizmete sunuldu. Günlük 120 bin ton evsel katı atık, 89 bin kilo geri dönüşüm, 5295 kilo da günlük atık yağ toplamaktayız. "
Teknik çalışmaların yanında tarihi çalışmalarla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Yıldırım, şunları söyledi:
"Modern Talas için bunlar varken tarihi Talas için de yapılan çok önemli çalışmalar var. Hızla turizm hedefine ilerlemeye çalışıyoruz. Kiçiköy Mahallesindeki 52 evlik sokak sağlıklaştırma çalışmasının şu an itibariyle 47'sinin restorasyonu tamamlandı. Burada Türk İslam el sanatları, sinema atölyesi, gümüş atölyesi birçok çalışmalar sürüyor. Şehrin gelişmesinde yeşil alan da çok önemli. 2012 yılı yeşil alanda göğüs kabartan bir yıl oldu. Kişi başı 6 metre olan Avrupa standardını 6,4 metrekare ile geçtik. Bu yeterli mi değil. Talas olarak sosyal ve kültür yanımız da çok iyi. Bu anlamda hava sporlarında gelinen nokta takdirlerin çok ötesinde. Avrupa şampiyonasını şehrimizde yaşattık ve şehrimizi, ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Yabancı gözlemcilerin ortak ifadesi sizin başaramayacağınız bir organizasyon yok diyorlar. Alman sporcularının yelkenkanattaki sponsor firmasına 'Bu yıl Kayseri'deyiz' sloganını yazdırmayı başardık. Özellikle turizm konusunda Erciyes Master Projesine hepimizin birlikte her alanda hazır olması gerekiyor. Hamdolsun bu anlamda kültürde, sanatta, sporda çok iyi gidiyoruz. Ayrıca iki yıldır binicilik, atlı okçuluk ve güreşte ulusal düzeyde organizasyonlar gerçekleştirerek ata sporlarımızı yeniden yaşatmaya başladık. Bu yıl Kırkpınar'a 64 başpehlivan katılırken Talas'ta ilk kez bu yıl düzenlediğimiz güreş şampiyonasına 34 başpehlivan geldi. Bu son derece önemli bir rakam."
(AÖ-Y)

18.12.2012 13:48:04 TSI

Editör: Wan Haber