Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), Van Genç Girişimciler Kurulu ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde ‘SGK Uygulamaları ve Yeni Teşvikler’ düzenlenen bir seminerle anlatıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van TSO olarak 2016 yılının üyelerine yönelik ilk eğitim programını Van Genç Girişimciler Kurulu olarak başlattıklarını belirterek, “Üyelerimize, tüccar ve sanayiciye yönelik çok önemli eğitimler düzenliyoruz. Burada amaç, yaptıkları işlerde onlara kolaylıklar sağlayacak bilgilerin verilmesine katkı sunmaktır. Bugünde tüm işletmeleriniz için çok önemli olan ‘Sosyal Güvenlik Uygulamaları ve Yeni Teşvikler’ konusudur. Burada öğreneceğimiz bilgiler işletmelerimiz için hayati önem taşımaktadır” dedi.

Takva, sıkıntılı bir bölgede, sıkıntılı bir ekonomik yapıya sahip olduklarını belirterek, “Zor şartlar altında işletmelerimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. İşverenler üzerinde çok büyük yükler var. Özellikle asgari ücretin artırılmasının maliyetleri iş dünyası üzerinde kalacak gibi. Cüzi bir miktar devlet tarafından desteklenecek. Ancak bizler biliyoruz ki iş dünyası olarak üzerimizde büyük bir yük olacak. Malumlarınız olduğu üzere ekonomi yönetimi olarak, asgari ücretin artırılmasına yönelik yapılan maliyetlerin, kamu hizmet ve mal alımlarında tasarrufa gidilmesi ile karşılanabilir. Bu maliyet kamu harcamaları kısıtlanarak karşılanmalıdır. Beklentimiz bu yöndedir. Aksi takdirde işveren üzerindeki yükler giderek artıyor. Bu durum istihdamda kayıt dışılığı tetikleyecektir. İstihdamda daralma olacaktır. Bu da işsizlik demektir” şeklinde konuştu.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, üyelerine yönelik eğitimlerin devam edeceğini belirtti. Programa Van TSO Meclis Başkanı Hüseyin Güneş, Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Eren Görsel Görmen de katıldı.

Van SGK İl Müdür Yardımcısı Mehmet Karakoç ise, ‘SGK Uygulamaları ve Yeni Teşvikler’ hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

Editör: Wan Haber