Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açıkladığı 'Demokratikleşme Paketi'ni değerlendirdi.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, paketi demokratikleşme alanında yarattığı açılımlar açısından önemli bulduklarını belirterek “Sayın Başbakanın da belirttiği gibi bu paket ne ilk ne de son olacak bir pakettir. Daha önce de defalarca böylesi paketler açıklandı. Ancak bundan sonra da açıklanacak paketler var. Bu nedenle geleceğe dair umutlarımızı her zaman sıcak tutacağız. Ülkenin demokratik gelişimi açısından önemli maddeler var. Bu ülkenin gelişmesi, demokratik bir standarda ulaşması için her yeni gelişmeyi çok önemli buluyoruz. Bununla birlikte bölgeler arası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılması için, mutlak suretle ekonomik açılımlar da yapılması gerekir. Bunun gerekli altyapıları hazırlanmalı. Elbette siyaseten atılacak yeni adımlar, ekonomik anlamda oluşacak açılıma katkı sunacaktır. Ancak biz yine de bölgeye özel ekonomik teşvikler ve yeni argümanlar geliştirilmelidir yaklaşımının ısrarla takipçisi ve talepçisi olacağız” dedi.

Takva, demokratikleşme paketinde açıklanan düzenlemelerin bölgenin gelişmesi ve kalkınmasına, ülkenin demokratikleşme yönünde gelişmesine katkı sunacağına olan inancını dile getirerek “Uygulamada bölgeye hitap eden önemli değişlikler olsa da yüzde yüz bölgedeki tüm beklentileri karşılamamaktadır. Ancak Demokratikleşme paketinin son olmadığını kabul ederek önümüzdeki süreçte, kamuoyu beklentilerinin daha fazla karşılanacağı, siyasi ve ekonomik açılımların olacağı umudumuzu kaybetmiyoruz” şeklinde konuştu. 

Editör: Wan Haber