Gezi Parkı olayları 4. gününe girerken ortaya çıkan sonuçlar medya açısından şiddetli bir sorgulamaya konu olacak gibi gözüküyor. Büyük medyanın yaşananlara karşı açık bir ekran ambargosu uygulamasıyla ortaya çıkan boşluğu ise yine internet medyası doldurdu.

YASASI YOK AMA SANSÜRÜ DE YOK!

Başta NTV ve Habertürk olmak üzere nedereyse bütün kanalların olaylara karartma uygulmasına karşın henüz bir yasal düzenlemeye bile sahip olmayan internet medyası olan biteni dakika dakika okurlarına aktardı. İnternethaber, T24, Wanhaber.com, Ensonhaber gibi haber portalları on line bir veri akışıyla büyük medyaya adeta kapak attı. Sayısız video ve fotoğrafla desteklenen haberlerde ajanslardan çok sosyal medya kaynağı oluşturdu. Twitter'daki sayısız paylaşım yine internet medyası tarafından haberleştirilirken bir çok ünlü isim de tepkisini sosyal medyada gösterdi.

TWITTER'DAN SOKAKLARA AKTILAR

Taksim Gezi Parkı eylemleriyla ortaya çıkan bir başka sonuç ise sosyal medyanın gücü oldu. Onbinlerce insan Twitter üzerinden organize olarak sayısız şehirde eyleme geçti. Eylemler boyunca sosyal medya üzerinden iletişim kuruldu. Yaralılara doktor ve ambulans çağrısı yapıldı, gözaltılar için avukat desteği organize edildi. 

*Gazeteciler

Editör: Wan Haber