Taksim Dayanışma Platformu üyesi bir grup, yayalaştırma projesi kapsamında Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesine karşı çıktı.
Taksim Metrosu önünde bir araya gelen Taksim Dayanışma Platformu üyesi yaklaşık 100 kişi, Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmemesi için eylem yaptı. Vatandaşlardan imza toplayan grup, daha sonra ellerindeki dilek fenerlerini uçurdu. "Taksim bizim, İstanbul bizim" sloganları atan grup, el ele tutuşarak Taksim Gezi Parkı'nda tur attı.
Daha sonra grup adına yapılan basın açıklamasında, "Ülkesel ve kentsel ölçekte önemli tarihi ve kültürel semtler peyzajlarımızdan olan Taksim'i fiziki dönüştürme çalışmaları yayalaştırma projesi adı altında başlatılarak araç trafiğinin yer altına indirilmesi amaçlandırılmıştır. Sadece araçların değil, yayaların da hareketliliğini yer altına alacak olan bu projede amaç, ulaşımı rahatlatmak değil, amaç Taksim Gezi Parkı'na yapılması planlanan Topçu Kışlası'nın otopark ihtiyacının karşılanmasını sağlamaktır. Amaç toplumsal belleğimizde önemli yeri olan Türkiye'deki eylemlerin kitlesel gerçekleştiği mücadelelerin simge mekanı Taksim Meydanı'nı işlevsizleştirmektir" denildi.
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
(ET-OK-Y)

15.12.2012 18:10:14 TSI

Editör: Wan Haber