İstanbul'da yılbaşı kutlamalarının merkezi Taksim'de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı. Kutlamalar sırasında Mobese kameralarının kaydettiği görüntülerin izleneceği Mobese TIR'ı, Taksim Gezi Parkı'na yerleştirildi.
Taksim Meydanı yılbaşı kutlamalarına hazır. Saatler sonra başlayacak kutlamalar için güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Kutlamalar sırasında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne yüksek çözünürlüklü kameralar yerleştirildi. Kutlamalar sırasında hem Taksim'deki, hem de diğer bölgelerdeki Mobese kameralarına yansıyan görüntüler, Taksim Gezi Parkı'na yerleştirilen Mobese TIR'ından izlenecek. Gezi Parkı'na yerleştirilen Mobese TIR'ında izlenecek görüntüler eşliğinde herhangi bir olumsuzluk tespit edildiğinde anında müdahale edilebilecek.
Öte yandan, Taksim esnafı da yılbaşı kutlamalarına hazırlandı. Yaklaşık 130 kiloluk döner hazırlayan bir esnaf, "Taksim'de yayalaştırma çalışmaları başlayınca biraz sıkıntılar vardı. Ancak yaya geçidi yapılınca şimdi durum iyi. Akşam da işlerin iyi olacağını tahmin ediyoruz" dedi.
(EY-ÇK-Y)

31.12.2012 13:17:30 TSI

Editör: Wan Haber