Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde görüntü kirliliğine sebep olan ve çoğu kaldırımlarda bulunan baraka tipi taksi duraklarını kaldırılarak yerine daha kullanışlı ve estetik duraklar yapacak. Çalışma için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta işlek noktalarda bulunan 10 durağı modernize edecek. Daha sonrasında ise proje kent genelinde uygulanacak. 
Yeni yapılacak taksi duraklarının yerlerinin belirlenmesi için sabahın erken saatlerinde alanda inceleme yapan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ve ilgili daire başkanları, taksici esnafını ziyaret ederek, çalışma ile ilgili görüşlerini aldı. 

Taksi duraklarının modernize edilmesi projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların kısa sürede başlayacağını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Tamer, “Yılardır ilimizin işlek noktalarında, kaldırımlarda ve refüjlerde gelişi güzel yapılan taksi yazıhaneler bulunmaktadır. Valimizin talimatlarıyla bunlara bir standart getirilmesi için bir proje hazırladık. Bugün de ekiplerimizle birlikte yeni taksi duraklarımızın yapılacağı alanları inceledik. Taksici esnafımızla da görüştük. Taksici esnafımızın da destekleriyle daha düzenli ve şehrimize yakışacak bir durak çalışması yapmak istediğimizi ifade ettik. Onlar da çalışma ile ilgili memnuniyetlerini dile getirdiler” dedi. 

Daha sonra ana cadde ve ara sokakları gezen Tamer, kaldırım işgali yapan esnafı uyararak, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.(İHA)

Editör: Wan Haber