İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre, 14 Mart'ta pilot bölge olarak Kırıkkale'de dağıtımına başlanacak yeni kimlik kartlarını edinmek için, Kırıkkale'de ikamet eden veya nüfus kaydı bu ilde bulunan 524 bin kişi başvuracak.

Vatandaşlar, yeni kimlik kartları için başvurularını "e-kimlikrandevu.nvi.gov.tr" veya 199 çağrı merkezinden randevulu veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine yapacak. Nüfus müdürlüklerine biyometrik fotoğraf ile yapılacak başvurudan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün yeni merkezinde basılacak kimlik kartları kargoyla vatandaşın adresine gönderilecek.

Üst düzey güvenlik içeriyor

Çipli kimlik kartlarının güvenlik boyutunun para, kredi kartı ve GSM operatörlerinin telefon kartlarında bulunan güvenlik bileşenlerinin tümünü içerdiği, böylece taklit edilemez, tahrip ya da tahrif edildiğinde hemen belirlenecek görsel ve elektronik güvenlik özelliklerine sahip polikarbon malzemeden üretildiği öğrenildi.

Yeni kimlik kartlarının biyometrik veri kaydı (hem sağ hem sol el parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi) özelliğiyle noter, tapu, emniyet ve diğer kamu kurumlarında sahtecilik ve dolandırıcılık işlemlerinin yüzde 100 önleneceği belirtiliyor.

Editör: Wan Haber