Türkiye'de bugün milyonlarca öğrenci tatile girerken, Ordu'da 391 öğrencisi olan bir lisede bütün öğrencilerin takdir ve teşekkür belgesi alması dikkatleri çekti.
17 Eylül 2012'de başlayan 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısı bugün sona erdi. Ordu'da eğitim gören 138 bin öğrenci karnelerini alarak 2 haftalık yarıyıl tatiline başladı. Ordu Fen Lisesi'nde ise hiçbir öğrencisinin zayıfı olmazken öğretmen ve öğrenciler bugünün keyfini çıkarttı. Okulda bulunan 391 öğrencinin 327'si taktir belgesi almaya hak kazanırken, 62 öğrenci ise teşekkür belgesi aldı. Teşekkür belgesi alan öğrenciler, "Bu okulda teşekkür belgesi almak zayıf gibi karşılanıyor" derken, takdir belgesi alan öğrenciler ise başarının sırrının düzenli çalışmak ve ailenin baskı yapmamasından kaynaklandığını söylediler.
Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, öğrencileri başarısından dolayı tebrik ederken yaptığı konuşmada, "Ordu ilimizde 138 bin öğrencimiz mutlu sona erdiler. Bugün Fen Lisesi'ndeyiz. Fen Lisemizdeki öğrencilerimizin hepsi başarılı öğrenciler. Bu öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Başarısız olan öğrencilerimizde var. Bu öğrencilerimizin ailesinden ricamız var. O velilerimiz öğrencilerini bir kez daha kucaklasınlar. Bu üzüntülerine ortak olsunlar" diye konuştu.
Okul öğretmeni Mehmet Ali Türkeli ise öğrencilerinin başarısından gurur duyduğunu ifade ederken, "Okulumuzda bulunan öğrencilerimizin hepsi başarı öğrencilerdir. Çünkü onlar bu liseye ilköğretim okullarında dereceye girip gelen öğrencilerdir. Teşekkür belgesi alan öğrencilerimizde aslında takdirliktir" dedi.
(RCP-SLH-Y)

25.01.2013 13:26:40 TSI

Editör: Wan Haber