Tarihi Tahtakale Çarşı esnafı ile bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi pazar yerinin eski ihtişamlı günlerine dönmesi için han içi ve han dışında yapılacak düzenleme için proje çalışması başlattıklarını söyledi.
Bursa'nın en eski çarşılarından birisi olan Tarihi Tahtakale Çarşısı Yönetimi ve esnaf ile, han içinde bir araya gelen Başkan Dündar, alışverişin kalbinin attığı en eski çarşılardan biri olan Tahtakale Çarşısı'nın, yapılacak düzenleme ile yeniden ayağa kalkacağını söyledi. Han içinde bulunan 50 esnaf ve 33 pazarcı tarafından kurulan Tahtakale Çarşı Yönetimi Başkanı Cihat Bagin, han içinde bulunan esnaf için yeni bir düzenleme istediklerini söyledi. Bagin, "Tahtakale Çarşısı, Bursa'nın en eski çarşılarından birisi. Bizler, Pazar girişlerimizin genişletilip düzenlenmesi, çarşımızın tarihi dokusunu ortaya çıkartacak aydınlatmasının yenilenmesi ve pazarcı esnafımızın tezgâhlarının bulunduğu alanların daha modern bir görüntüye kavuşmasını istiyoruz" dedi.
Tahtakele Muhtarı Mehmet Yavuz da, esnafın isteği doğrultusunda Tahtakale'nin yeniden eski hareketli günlerine kavuşması için, Belediyenin yürüttüğü çalışmalar için başkana şimdiden teşekkür ettiklerini söyledi. Tahtakale esnafı ile Han içinde bir araya gelen başkan Mustafa Dündar, çarşı esnafının talep ve önerilerini dinlediklerini, gelen talepler doğrultusunda çarşıda öncelikle tezgâhların elden geçirileceğini söyledi. Dündar, "Buranın yeniden çarşı kimliğine bürünmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu konuda arkadaşlarımız bir çalışma başlattı. Hep birlikte değerlendirme yapıp, hızlı bir şekilde hayata geçirerek, çarşıyla bir heyecan gelsin istiyoruz. Tahtakale Bursa'nın en eski Pazar yerlerinden biri. Zamanla burası erozyona uğramış, terkedilmiş bir görüntüye bürünmüş. Buranın canlanması gerekiyor. Bizlerde buranın canlanması için çalışma yapıyoruz. İlk adımımız, han içindeki esnafın tezgâhlarının yenilenmesi. Sonra cephe giydirme ve zemin çalışması yapacağız. Yapacağımız bakımla Tahtakale Çarşısını eski ihtişamına kavuşturacağız" diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcıları Halil Döner, Hasan Hüseyin Erdönmez, Kenan Akan ve İsmail Selimoğlu ve belediye bürokratları ile birlikte Tahtakale Çarşısını gezip esnafı tek tek dolaşan Başkan Dündar, yapılacak düzenleme ilgili çalışmalara en kısa sürede başlayacaklarını söyledi.
(YS)

12.02.2013 16:20:21 TSI

Editör: Wan Haber