Van’dan alınarak Başkale’ye getirilen eski Belediye Başkanı İhsan Güler ve eski Başkale BDP İlçe Başkanı Derviş Polat, ilçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan Gedikbaşı köyünde karşılandı. Davul zurnalarla karşılanan başkanlar, karşılarında gördükleri kitle karşısında duygulu anlar yaşadı. Konvoy halinde ilçeye giren Güler ile Polat, daha sonra parti binasına geçti.


Burada kısa bir açıklama yapan eski Belediye Başkanı İhsan Güler, “Biz yıllarca bu dava uğruna zindanlarda da kalsak, canımızdan da olsak asla bu haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Ben yanımda sizleri gördüğüm sürece bir gün değil, bir ömür bile zindanlarda yatmaya razıyım. Başkale halkı bunu çok iyi bilsin, bizler artık

daha güçlüyüz ve bu ittifakımız olduğu sürece daha da güçlü olacağız. Buradan şunu belirtmek istiyorum, Kürt olduğum için kendimle gurur duyuyorum” dedi.


Eski BDP İlçe Başkanı Derviş Polat da, “Ben bu halk için değil bir gün, canımı bile cezaevlerinde vermeye hazırım. Hepinize bu emeğinizden dolayı teşekkür ederim” ifadelerin kullandı.

""

""

""

Editör: Wan Haber