Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere ve 4 belediye personelinin tahliye kararının ardından yakınları cezaevi önünde davul zurna eşliğinde slogan attı. Belediye Başkanı Erol Karadere, "Bütün kamuoyu bilsin ki alnımız dik buraya girdik alnımız dik çıkıyoruz" dedi.
Giresun Ağır Ceza Mahkemesi'nde pazartesi günü başlayan duruşmada bugün karar çıktı. Duruşmaya tutuklu bulunan Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yanık, Fen İşleri Müdür Vekili Selim Dursun Ali Gürsoy, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mustafa Bodur ve memur Mehmet Kılıç ile birlikte tutuksuz yargılanan Belediye Başkan Vekili Ersin Bahadır ve meclis üyesi Orhan Perçin katıldı.
Müşteki ve tanıkların dinlendiği ve daha sonra sanıkların avukatlarının savunmalarının ardından sanıkların tahliye talebinde bulunduğu bugünkü duruşmanın sonunda mahkeme başkanı delillerin karartılmasına yönelik herhangi bir unsurun bulunmaması görüşü belirterek sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
Tahliye kararının ardından sanık yakınları ve sevenleri tarafından büyük sevinç yaşadı. Giresun Cezaevi önünde Belediye Başkanı Erol Karadere, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yanık, Fen İşleri Müdür Vekili Selim Dursun Ali Gürsoy, İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Mustafa Bodur ve memur Mehmet Kılıç'ın yakınları davul zurna eşliğinde meşale yakarak ve slogan attı. Başkan Karadere cezaevi çıkışında omuzlara alındı.

"BAŞIMIZ DİK GİRDİK, BAŞIMIZ DİK ÇIKIYORUZ"
Cezaevi çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karadere, "Espiye Belediyespor ve Espiye meslek yüksek okul ve fakülte yaptırma ve yaşatma derneklerine belediyede çalışan bir kısım arkadaşların ricasıyla bazı yardımlar toplandı. Bu yardımların baskılarla toplandığı hakkında iddialar vardı. Böyle bir baskının olmadığını sizlerde gördünüz. Müştekiler ve mağdurlar arasında sizin de bildiğiniz gibi iki üç tanesi bu iddiaları mahkeme heyeti huzurunda devam ettirmeye çalıştı. Ama onların asıl amaçları Espiye'de onların rantlarına hizmet etmediğimiz için. Espiye halkının çıkar ve menfaatleri bizim için her şeyin önünde geldiği için onların uygulamış olduğu bir komployla beraber bu süreci yaşadık. Hiçbir zaman üzgün değilim. Benim bu mahkeme karşısında yargılanmam da kamuoyu nezdinde ve Espiye halkı nezdin de aklandığımın bir göstergesidir. Tabii ki mahkeme süreci devam edecektir. Biz hukuka karsı saygılı olan insanlarız. Teknik detaylarla ilgili daha fazla açıklamak istemiyorum çünkü süreci etkilemek ve yönlendirmek istemiyorum. Ama şundan bütün kamuoyu bilsin ki alnımız dik buraya girdik alnımız dik çıkıyoruz. Bu zamana kadar nasıl Espiye'nin menfaatlerini düşündükse bundan sonrada da aynı bilinçle beraber hizmetimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi.
"Şu anda belediye başkanı olarak bu konuşmayı yapmıyorum" diyen Karadere, "Tabii ki takdir büyüklerimizin. Tekrar bu görevi verirlerse elimizden geldiği kadar layıkıyla yapmaya devam edeceğiz. Takdir İçişleri Bakanlığınındır. Sonuçta biz hizmet yapmak için bu yola baş koyduk" dedi.
Erol Karadere daha sonra yakınları ve sevenlerinin sevgi gösterisi arasında konvoy eşliğinde ilçesi Espiye'ye hareket etti. Davanın beşinci duruşması 26 Mart 2013 tarihinde yapılacak.
(MB-ÖZ-Y)

31.01.2013 22:34:12 TSI

Editör: Wan Haber