Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) tarafından Çorlu Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik Bilişim ve Kariyer semineri gerçekleştirildi. Seminerin sunumunu Yıldız Teknik Üniversitesinden Kutlu Ersoy yaptı.
Seminer öncesi açılış konuşmasını yapan TAGİD Genel Sekreteri Nihat Biçer: "Bizim bu semineri gerçekleştirmekteki amacımız bilişim alanında kariyer yapacak gençleri deneyimli isimlerle buluşturarak yollarına ışık tutmak ve sektörün gereksinimlerini ilk ağızdan duymalarını sağlamak. İş hayatına daha tecrübeli bir şekilde başlamalarını amaçlamaktayız. Sanayinin teknoloji ve bilişim adına bazı çalışmaları üniversite olmadan başaramayacakları düşüncesindeyiz. Üniversiteyle aramızdaki duvarları bir şekilde yıkmamız gerekiyor. Çorlu Mühendislik Fakültesini aktif bir şekilde kullanmalıyız. Kurulumu tamamlanan Teknopark merkezinin şuan 30 sanayicimize tahsisi yapıldı. Bu sayıyı daha yukarılara taşımak lazım, o zaman hem üniversite öğrencileri deneyimli, hem de fakültemiz daha aktif olacak ve sanayici daha çok teknolojik ağırlıklı yatırımlar yapacak" dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Dr. Kutlu Ersoy ise: "Bilişim sektöründe gelecek yıllarda yer edinmek isteyen arkadaşlarımız için en temel tavsiye, kişiliklerine uygun branşı aramaları olacaktır. İnsan doğası meslek seçiminde en önde gelen hususlardan olduğu gibi, iş hayatına yapacağı katkı için de doğru branş seçimi lokomotif hükmündedir. Seminer süresince iş hayatına bilişim sektöründe adım atmak üzere olan arkadaşlarımızla yaptığımız diyaloglar bir kere daha gösterdi ki, motivasyonunu kendileri sağlayanlar ne istediklerinin farkında olarak hedeflerine sağlam adımlarla ilerlemektedir. Türkiye olarak bilişim dünyasında geçtiğimiz süreçleri incelediğimizde; teknolojiyi ithal eder olmaktan çıktık. Milli yazılımlarımız ülkemizin iş hayatının ihtiyaçlarını doğru bir şekilde karşılarken, savunma sanayi gibi çok dikkat ve emek isteyen sektörlerde dahi işini aşkla yoğuran nitelikli iş gücünü yetiştirmeye ülke olarak devam ediyoruz. Bilişim ihracatını telekomünikasyondan eğitime kadar çeşitlendirdiğimiz şu dönemde; kazanımlarımızın artarak devam ettirilmesi, sektörümüzde yer alan her pozisyondan insanın ortak şuur ile hareket etmesi ve yeni nesillere de bu hafızayı aktarmamızla sağlanacaktır" diye konuştu.
(SŞ )

04.01.2013 17:05:34 TSI

Editör: Wan Haber