Kuşadası'nda bazı velilerin öğrencileri taciz ettiğini ileri sürerek, savcılığa şikayet ettiği sınıf öğretmeni, kendisine bazı velilerin iftira attığını belirten mektup bırakarak, boş bir arsadaki zeytin ağacına kendisini astı.
Kuşadası'nda bir okulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan 52 yaşındaki Y.K, bazı velilerin taciz iddiası nedeniyle şikayet edilmiş, ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Sınıfta eğitim gören 14 kız çocuğunun ifadeleri alındıktan sonra, savcılık talimatıyla Y.K'nın evinde yapılan aramada, bir bilgisayar ile çeşitli fotoğraf ve evraklara el konulmuştu.
Mahkemede kendini savunan sınıf öğretmeni, 24 senedir öğretmenlik yaptığını, yaşananların birkaç velinin senaryosu olduğunu ileri sürmüş, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Bu arada, sınıftaki 14 kız öğrencisinin de kendisiyle ilgili taciz iddialarında bulunduğunu öğrenen Y.K, bunalıma girdi. Evinden iple çıkan Y.K, sitenin yan tarafındaki boş arsaya giderek, buradaki bir zeytin ağacına bağladığı iple kendisini asıp intihar etti.
Sabah erken saatlerde ihbar alan Kuşadası polisi, zeytin ağacında öğretmenin cesediyle karşılaştı. Y.K'nın geride bıraktığı mektup cebinde bulunurken, 24 yıllık öğretmen mektubunda, bazı velilerin kendisine iftira attığını, buna katlanmaktansa ölmeyi tercih ettiğini yazdı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TÜRKKAN AÇIKLAMA YAPTI
Y.K'nın iyi bir eğitimci olduğunu ve eğitim camiası olarak bu olaya çok üzüldüklerini açıklayan Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, "Kendisiyle 20 yıldır birlikte çalışıyorduk. Kuşadası'nda çok değerli öğrenciler yetiştirdi. İşine çok bağlı, mesleğini seven, disiplinli bir arkadaşımızdı. 20 yıldır kendisiyle ilgili ne biz ne de görev yaptığı okullarda tek bir şikayet bile almadık. Bu olaya anlam veremiyoruz. Kuşadası eğitim camiası olarak çok üzgünüz" dedi.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile Teftiş Kurulu Başkanı Abdülgani Yağanoğlu ise olay sonrası hemen Kuşadası'na geldi. Öğretmenevinde okulların müdürleri, öğretmenler ile Y.K'nın öğrenci velileriyle bir araya gelen Töre ve Yağanoğlu açıklamalar yaptı. Öğretmenlerin gözyaşlarını tutamadığı toplantıda açıklama yapan Pervin Töre, velilerin de intihar nedeniyle şaşkın olduğunu, taciz olayı olmadığı yönünde bir izlenimleri bulunduğunu, bunun bir iftira olduğunun anlaşılması durumunda Y.K'nın ailesinin tazminat davası açabileceğini söyledi.
Teftiş Kurulu Başkanı Abdülgani Yağanoğlu ise olayın bir iftira ve komplo gibi göründüğünü, bu konuyu araştırmak için iki müfettiş görevlendirileceğini belirterek, "Bir ya da birkaç velinin intikam alma çabası gibi görünüyor bu olay. Çocuklar er geç gerçekleri söyleyecektir zaten. Çocuklar asla yalan söylemez. Böyle bir şey olsaydı okulda diğer öğretmenler fark ederdi, herkes fark ederdi. Bu bize göre bir iftira. Çok iyi bir eğitimciye atılan bir iftira" dedi.
(ZH-MB-SO-Y)

24.01.2013 16:10:01 TSI

Editör: Wan Haber