Kuşadası'nda öğrencilerini taciz ettiği iddiaları üzerine intihar eden ilköğretim okulu öğretmeni Yüksel Kurt'a iftira atıldığını ileri süren öğretmenler, yürüyüş düzenleyerek duruma tepki gösterdi.
İntihar olayının ardından Eğitim-Sen, Eğitim-Birsen ve Türk Eğitim-Sen Kuşadası şubelerinin ortaklaşa bir eylem düzenledi. Kuşadası Belediye binasın önünde toplanan yaklaşık 300 öğretmen adına Belkent Ortaokulu Müdür Yardımcısı Hasan Furuncu tarafından ortak basın açıklaması okundu.
Basın açıklamasında; Yüksel Kurt'un 10 yıldır görev yaptığı okuldaki bazı velilerin attığı iftiradan rahatsız olduğunu ve onuruna yediremediği için intihar ettiği belirtilerek, olay hakkındaki gerçeklerin ortaya çıkarılması için ilgili tüm makamlar göreve davet edildi.
Ayrıca Kuşadası'nda görev yapan öğretmenler, karne günü hiçbir öğrencinin eline karnelerini vermeyeceklerini ve hiçbir öğrencinin başını bile okşamayacakları yönünde karar aldıklarını açıkladılar. Daha sonra hazırladıkları siyah çelenkle sessizce yürüyüşe geçen yaklaşık 300 öğretmen, Belkent ilköğretim okulu önüne kadar yürüdü. Okulun önüne çelenk bırakan öğretmenler, daha sonra sessizce dağıldı.

SAVCI OTOPSİ İSTEDİ, CENAZE ERTELENDİ
Kendisine iftira atıldığı gerekçesiyle intihar eden öğretmenin cenaze töreni ise ertelendi. Olaya el koyan Cumhuriyet Savcısı, Yüksel Kurt için otopsi istedi. Cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderilen Yüksel Kurt Cuma günü toprağa verilecek.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TÜRKKAN AÇIKLAMA YAPTI
Kuşadası Belkent İlköğretim Okulunda görev yapan Yüksel Kurt'un iyi bir eğitimci olduğunu ve eğitim camiası olarak bu olaya çok üzüldüklerini açıklayan Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, "Kendisiyle 20 yıldır birlikte çalışıyorduk. Kuşadası'nda çok değerli öğrenciler yetiştirdi. İşine çok bağlı, mesleğini seven, disiplinli bir arkadaşımızdı. 20 yıldır kendisiyle ilgili ne biz ne de görev yaptığı okullarda tek bir şikayet bile almadık. Bu olaya anlam veremiyoruz. Kuşadası eğitim camiası olarak çok üzgünüz" dedi.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile Teftiş Kurulu Başkanı Abdülgani Yağanoğlu da olay sonrası derhal Kuşadası'na geldi. Öğretmenevinde okulların müdürleri ve öğretmenler ile Yüksel Kurt'un velileriyle bir araya gelen Töre ve Yağanoğlu önemli açıklamalar yaptı. Öğretmenlerin göz yaşlarını tutamadığı toplantıda açıklama yapan Pervin Töre, velilerin de intihar nedeniyle şaşkın olduğunu, taciz olayı olmadığı yönünde bir izlenimleri bulunduğunu, bunun bir iftira olduğunun anlaşılması durumunda Kurt ailesinin tazminat davası açabileceğini söyledi.
Teftiş Kurulu Başkanı Abdülgani Yağanoğlu ise, olayın bir iftira ve komplo gibi göründüğünü, bu konuyu araştırmak için iki müfettiş görevlendirileceğini belirterek, "Bir ya da birkaç velinin intikam alma çabası gibi görünüyor bu olay. Çocuklar er geçgerçekleri söyleyecektir zaten. Çocuklar asla yalan söylemez. Böyle bir şey olsaydı okulda diğer öğretmenler fark ederdi, herkes fark ederdi. Bu bize göre bir iftira. Çok iyi bir eğitimciye atılan bir iftira" dedi.
(ZH-YHY-Y)

24.01.2013 18:29:53 TSI

Editör: Wan Haber