Tacikistan Meclis Başkanı Shukurjon Zuhurov, Sakarya'nın Hendek Belediyesi tarafından misafir edildi.
Resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Tacikistan Meclis Başkanı Shukurjon Zuhurov ve Tacikistan Türkiye Büyükelçisi Farruk H. Sharipov Hendek'i ziyaret ettiler. Meclis Başkanı Zuhurov ve Büyükelçi Sharipov'a Hendek hakkında bilgi veren Hendek Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Ali İnci Uludere ve Bayraktepe'yi gezdirdi.
Bayraktepe Tesisleri'nde Tacikistan bayrağını gören Tacikistan Meclis Başkanı Zuhurov, duygulanarak Başkan İnci'ye teşekkür etti. Hendek Kültür Evi'ni de gezen Meclis Başkanı Zuhurov, kültür evinde sergilenen objeleri çok beğendiğini belirterek, Tacikistan'a döner dönmez bir hediye göndereceğini ve bunun kültür evinde sergilenmesini istedi. Zuhurov, Başkan İnci'yi Tacikistan'da misafir etmekten mutluluk duyacağını söyledi.
İnci, Bayraktepe'de Türk Cumhuriyetleri'nin bayraklarını dalgalandırmaktan gurur duyduklarını belirterek, ilişkilerin geliştirilmesi temennisinde bulundu. Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak, Türk devletleri ile yerel yönetimlerde birliktelik oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden İnci, tecrübe paylaşımı, ortak proje oluşturmak için hazır olduklarını belirtti.
Başkan İnci, Tacikistan Meclis Başkanı Shukurjon Zuhurov ve Tacikistan Türkiye Büyükelçisi Farruk H. Sharipov'a el işlemesi vazo hediye etti. Tacikistan Meclis Başkanı Shukurjon Zuhurov'da Başkan İnci'ye Tacikistan ile ilgili bir kitap ve plaket hediye etti. Zuhurov, daha sonra Hendek Kültür Evi'ni imzaladı.
(SC-İÇ)

15.02.2013 16:12:52 TSI

Editör: Wan Haber