Cumhurbaşkanlığı, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada; Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın, 17-18 Aralık 2012 tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştireceği belirterek , "Sayın Cumhurbaşkanımızın 28-29 Mayıs 2009 tarihlerinde Tacikistan'a gerçekleştirdikleri resmi ziyaretin iadesi niteliğini taşıyan bu ziyaret, aynı zamanda Tacikistan'ın bağımsızlığını tanıdığımız günün (16 Aralık 1991) 21. ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 20. yıldönümüne denk gelmektedir.
Bu anlamlı ziyaret vesilesiyle gerçekleştirilecek görüşmelerde, ikili siyasi ilişkiler ile iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılması ve karşılıklı olarak yatırımların teşvik edilmesi için alınması gereken önlemler ele alınacak, ayrıca bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır" denildi.
Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman'ın ziyareti vesilesiyle imzalanacak anlaşmalarla, Türkiye ve Tacikistan arasındaki ilişkiler her alanda daha da üst seviyeye yükseltileceği vurgulanarak şöyle denildi.
"Konuk Cumhurbaşkanı, ziyareti kapsamında Ankara'da 18 Aralık Salı günü gerçekleştireceği temasların öncesinde 17 Aralık Pazartesi günü Konya'da düzenlenecek Şeb-i Arus törenleri ve iki ülke iş dünyası temsilcilerini biraraya getirecek olan İş Forumu'na iştirak edecek; ayrıca Mevlana Üniversitesi tarafından kendisine verilecek Fahri Doktora törenine katılacaktır.
Diplomatik ilişkilerimizin kuruluşundan bu yana geçen 20 yıllık süre zarfında Türkiye ile Tacikistan arasındaki dostane ilişkiler her alanda önemli mesafe katetmiştir. Bu durum, gerek Orta Asya ve Avrasya kapsamında, gerek uluslararası örgütler çerçevesinde yakın bir işbirliği tesis edilmesini sağlamıştır.
Cumhurbaşkanı Sayın Rahman'ın ülkemizi ziyareti, Orta Asya'nın istikrarı bakımından kilit önemi haiz Tacikistan ile karşılıklı dayanışmamızın bir kez daha en üst seviyede teyidine vesile olacaktır."
(BC-ÖK-Y)

16.12.2012 16:17:25 TSI

Editör: Wan Haber