Eylem sırasında aniden başlayan şiddetli yağmur nedeniyle protestocu grup, üzerinde ‘SİT’ yazan bir tabutu dereye attı.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterilen Rize’nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçeleri arasındaki Fırtına Vadisi’nde, ‘Doğal SİT’ alanı özelliğinin yerleşim alanlarından kaldırılması için eylem yapıldı. ‘SİT mevtası’ yazılı tabutu omuzlarda gezdiren eylemciler ardından da Fırtına Deresi’ne attı.
 
Ardeşen İlçesi Fırtına Vadisi girişinde toplanan yaklaşık 150 kişi, ‘SİT, vatandaş el ele, yerleşim alanlarımızdan SİT’e güle güle’ yazılı pankart ile ‘Çevre bekçi ile değil sevgi ile korunur’ ve ‘SİT köyümden git’ yazılı dövizler açtı.
 
SİT nedeniyle arazilerinde ev yapamamaktan yakınan, yapanların ise mahkemelerde yargılandıklarını dile getiren eylemcilerden bazıları, bir kamyonetin kasasında getirilen ve üzerinde ‘SİT mevtası’ yazılı tabut ile imam cübbesi giyen bir kişi eşliğinde basın açıklaması yaptı.
 
Grup adına konuşan Nebahat Balcı, yerleşim alanlarındaki SİT özelliğinin kendilerini esir aldığını ve yaşamlarını zorlaştırdığını ileri sürdü. ajanslar

Editör: Wan Haber