Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde kurulan Van’ın ilk sanat galerisinin açılışına Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Güzel Sanatlar Birliği Derneği (GSBD) Başkanı Mustafa Çalağan, ressamlar ve sanatseverler katıldı. Galerinin açılışı öncesinde kısa bir konuşma yapan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, ilk defa bir tablo galerisinin açılışına katıldığını belirterek, “İnşallah Van’da sanatsal anlamda bu ve buna benzer daha güzel, daha bereketli işlerde yapılır. Sanat galerisinin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, galerinin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Konuşmaların ardından Tablo Kenti Sanat Galerisi’ni gezen protokol, resimler hakkında bilgiler aldı. Serginin gezilmesinin ardından bir açıklamada bulunan GSBD Başkanı Mustafa Çalağan ise, Van’da daha önce özel bir sanat galerisinin olmayışının il için büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, yeni açılan Tablo Kenti Sanat Galerisi ile bu eksikliği giderdiklerini söyledi. Derneğe bağlı birçok üyelerinin olduğunu, ancak sanat galerisinde sadece 7 ressama ait tabloların sergilendiğini dile getiren Çalağan, “Burada 7 ressama ait 55 eser sergilendi. Yağlı boya başta olmak üzere sulu boya ve karışık tekniklerde resimlerimiz var. Amacımız, Van halkına sanatı sevdirmek, sanat yoluyla sanatçılarımızın fikirlerini anlatmak, bunun yanında bu çalışmalarla gelecekle geçmiş arasında bir bağ kurmaktır” dedi.


Sanatın, toplumların barışında da önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Çalağan, “Sanatçı insan zarif insandır. Kimseye asla kötülük yapmaz, kimseyi incitmez. Dolayısıyla sanatın yoğun olarak yaşandığı bir toplumda mutlaka barış olur, hoşgörü olur ve huzur olur. Biz sanatla toplumumuza bir parça olsun huzur kazandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber