Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, Çorum'un Osmancık ilçesinde Sağlık Grup Başkanı Dr. Alperen Kısa'nın makamında bıçaklı saldırıya uğramasına tepki gösterdi.
Samsun Tabip Odası olarak saldırıyı kınadıklarını ifade eden Başkan Günaydın, "Arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz. Hastalarına şifa dağıtmaya çalışan hekimlere bu düşmanlık niye? Her fırsatta hekime hakaret, saldırı, darp ve öldürmeye çalışmak hangi mantığa sığıyor? Bu saldırıyı yapanlar kimden, nereden cesaret alıyor? Bu memlekette hekim kolay yetişmiyor. Bu memleketin en güzide gençleri hekim oluyor. Sonra hayal kırıklığı ve mesleğe küskünlük. Ne maddi ne de manevi doyum söz konusu. Hasta hakları birimleri ve SABİM, hekimlere hakaret, darp ve öldürme hakkına dönüştü. Hastaları için gece-gündüz, cumartesi-pazar fedakarca çalışan hekimlerin bu fedakarlığı mecburiyet olarak gösterildi. Memur muamelesi yapılıp, memur değilmiş gibi hizmet beklendi" dedi.
Başkan Mithat Günaydın açıklamasına şöyle devam etti: "Hekimler, sarf edilen sözler, kamuoyunda hekimleri küçük düşüren politikalarla mesleklerinden soğutuldu. Sonuç olarak, hekimler öldürülür hale geldi. Daha yakın zamanda iş yükünün stressini taşıyamayan gencecik bir hekim arkadaşımız bardağı taşıran son damlayla, kendi canına kıydı. Hekimlerin hakkını teslim etmeden, hekimlere sahip çıkacak politikalar gerçekleştirmeden bu gidişe dur demenin mümkün olmadığının görülmesinin zamanı çoktan geçmiştir."
(MAY-SLH-Y)

14.12.2012 19:17:44 TSI

Editör: Wan Haber