Denizli'nin Kale ilçesinde bulunan Tabae antik kenti için hazırlanan koruma amaçlı imar planı için halk toplantısı yapıldı.
Kale Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Pamukkale Üniversitesi Kale Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Serkan Başol, belediye meclis üyeleri, protokol üyeleri ve vatandaş katıldı. Toplantıda Prof. Dr. Gönül İçli, Mimar Gülay Atlan, A Grubu Şehir Plancısı Nursel Elbi, Şehir Plancısı Dilek Özdeş ve Harita Mühendisi Cennet Bokzat bilgilendirme yaptı.
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Tabae antik kentinin turizme kazandırmak için koruma amaçlı imar planı hazırlama çalışmalarının başlamasıyla büyük bir hamle yaptıklarını belirterek, "Tabae antik kente atalarımızın yaşadığı bir yer olarak bakıyoruz. 6-7 medeniyete ev sahipliği yapmış, dünyada eşi benzeri olmayan bir yer. Karayolunun bitişiğinde yer alan kent bizim için önem arz ediyor. Buradaki yer altı şehrinin gün yüzüne çıkartılarak, turizme kazandırılması gerekiyor. Tabae antik kentinin turizme kazandırılmasıyla ilçemize ve ülkemize büyük bir katkı sağlayacağız. Bu kent geleceğimiz olan gençlerimizin geleceğidir" dedi.
Başkan Yarımca'nın konuşmasının ardından Harita Mühendisi Cennet Bozat, Tabae antik kenti koruma amaçlı imar planı sunumunu gerçekleştirerek vatandaşları bilgilendirdi. A Grubu Şehir Plancısı Nursel Elbi ise koruma amaçlı imar planı için yapılan halk toplantısı katılımının yüksek olduğunu belirterek, Tabae antik kent için çok umutlu olduğunu ifade etti.
(EV-SK-Y)

16.01.2013 14:28:04 TSI

Editör: Wan Haber