Aydın Belediyesi, kentin ortasından yıllardır akıp giden Tabakhane Deresi'ni çağdaş bir spor ve yaşam alanına dönüştürüyor.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tabakhane Deresi Çevre Düzenlemesi yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Tabakhane Deresi'nin Aydın'ın yeni yüzü olacağının altını çizdi.
Yapım çalışmalarına 21 Eylül 2012 tarihinde başlanan Tabakhane Deresi Çevre Düzenlemesi 1 milyon 830 bin TL'ye mal olacak. Yapılan çalışmalarla yüzde 30 fiziki gerçekleşme sağlanan tesisin 2013 yılı Mart ayı sonunda hizmet vermesi planlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, dere etrafında spor alanları, köprüler, yürüyüş yolları, oturma köşeleri gibi sosyal alanlar kente hizmet vermeye başlayacak.
Aydın Belediyesi, şehri ikiye bölerek geçen Tabakhane Deresi'ni 3 bölüm halinde düzenleyecek. Çalışmaları devam eden Çavuş Köprüsü ile Soğukkuyu mevkileri arası yol düzenlemesinin ardından, Pınarbaşı'ndan, Çavuş Köprüsü'ne kadar yapılacak çalışmalarla bütünlük sağlanacak. Çalışmalar sebebi ile Egemenlik Bulvarı trafiğe kapatılırken, Tabakhane Deresi civarında ticaret yapan esnaf ve çevre sakini vatandaşlarda yapılan düzenlemelerden memnun. Vatandaşlar yapılacak çalışmaların ardından yıllardır bir türlü giderilemeyen derenin ıslahı ve çevre düzenlemesi ile birlikte Tabakhane Deresi ve etrafının kentin en önemli cazibe merkezlerinden birisi haline geleceğini kaydediyorlar.
TABAKHANE DERESİ PIRILPIRIL AKACAK
Tabakhane Deresi'nin yıllardır görsel estetik açısından Aydın'a kazandırılamamış olmasının önemli bir eksiklik olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; Tabakhane Deresini çağdaş bir yaşam ve spor alanına dönüştürme çalışmalarının hızla devam ettiğini vurguladı. Çavuş Köprüsü ile Soğukkuyu arasındaki yol düzenleme çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Çerçioğlu, "Aydın Belediyesi olarak Aydın'da yeni bir cazibe merkezi oluşturacağız. Şu anda yol bölümünde çalışmalarımız devam ediyor. Aydın Belediyesi olarak kente değer katacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Kent yaşamında insanların nefes alabileceği doğal alan ve mekanlar oluşturabilmek çok önemli. Proje tamamlandığında Tabakhane Deresi'nden pırıl pırıl su akacak. Tabakhane Deresi Çevre Düzenlemesi projemiz ile kentimize görsel zenginliği kadar sosyal paylaşım alanları ile de seçkin bir alan kazandıracağız" şeklinde konuştu.
(MB-İK)

04.02.2013 10:51:05 TSI

Editör: Wan Haber