Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yıllardır tabakhane olarak kullanılan bölgenin, deri işletmecilerinin yeni yerlerine taşınmasının ardından turizm merkezi olacağını söyledi.
Denizli'de yıllardır tartışmalara neden olan tabakhane bölgesi ile ilgili olarak, deri işletmecilerinin Deri Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınma kararı almasın ardından çalışmalar hızlandı. Konuyla ilgili olarak Denizli protokolü bölgede incelemelerde bulundu. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, oda başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı inceleme gezisinde bölgede neler yapılacağı konuşuldu. Bölgedeki incelemeler sırasında konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, bölgenin geçmiş yıllarda önemli bir ticaret bölgesi olduğunu ancak son yıllarda şehrin ortasında kaldığını söyledi. Çevre açısından da sıkıntıların yaşanmaya başladığını belirten Zolan, " Tabakhane bölgesindeki dericiler yeni yapılan bölgeye taşınacaklar. Tabakhane bölgesinin kendisine özgü bir mimari yapısı var. Biz bu görüntünün bozulmamasını istiyoruz. Denizli ile ilgili aldığımız kararlar da burası turizm alanında önemli bir duraktı. Biz bu bölgeyi turizm bölgesi ilan edeceğiz"dedi.
Sanayicinin izlerini tabakhanede bırakmak istediklerini kaydeden Zolan, "Denizli'nin geleceği, yol haritası anlamında burası, turizm için özentili bir noktaydı. Mal sahiplerini serbest bırakıyoruz, projemizi onlara sunduk. İsterlerse yıkıp eski mimari şeklinde yapabilirler. Ana hatlarla ilgili dış cephesi değiştirilmeyecek özellikle birkaç binanın iç fonksiyonlarını istedikleri gibi düzenleyebilecekler" diye konuştu.
(EV-

26.01.2013 18:04:28 TSI

Editör: Wan Haber