Trafik oldukça riskli ansızın kazalar hiç beklenmeyen anda gelebiliyor. Kazalar bir yana dursun trafik cezaları da bir anda kapımızı çalabiliyor ve artan trafik ceza ücretleri ile bizler çok daha dikkatli olmalıyız ve var olan borçlarımızı da faizler işlemeden ödemeye çalışmalıyız. Bunun için ben sizlere TC İle Trafik Cezası Sorgulama nasıl yapılır anlatmaya çalışacağım. Öncelikle bu sorgulama işini sadece TC ile değil de trafik cezası sorgulama plaka ile de yapabildiğinizi hatırlatmak isterim.

İnternet bankacılığıyla ya da e-devlet üzerinden sorgulama yapabileceğimizi hatırlatalım. E-devlet üzerinden kendimize ait şifremiz ile sorgulamayı TC üzerinden yaparız ve ehliyetimize yazılmış bir ceza var mı var ise ne kadar öğrenebiliriz. Ayrıca bu cezaların ne zaman yazıldığı gibi ayrıntılı bilgilere de ulaşabiliyoruz. Bir diğer yöntem olan internet bankacılığı ile nasıl sorgulama ve ödeme yapabileceğinizi anlatmak istiyorum. Her banka kendine özel internet bankacılığı ile fatura ödeme gibi sistemleri içerisinde barındırıyor. Bu sistemler sadece fatura ödemeleri için değil insanların fatura sorgulaması için de tasarlanmış sizler internet bankacılığı şifreniz ile giriş yaparak trafik cezası ödeme alanına girerek ister plaka ile isterseniz de TC ile sorgulama yapabiliyorsunuz. Her ikisi ile de sorgulama yapmak oldukça karlı olacaktır.

TC İLE TRAFİK CEZASI ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Bazen TC’ye yazılmayan cezalar olabiliyor ve aracın üzerine yazılıyor bu durumda TC üzerinden görünmeyen trafik cezaları plaka üzerinden görülecek ve ödemenizi yapabileceksiniz. Aslında bu tarz hatalar çok yapılmaktadır. Her ne olursa olsun iki kontrolü de yapmakta yarar var ayrıca cezalar sisteme 1-2 gün geç yansıyabilir o açıdan da kontrol ederken bunu göz önünde bulundurmakta yarar var.

Editör: Wan Haber