Özel uçağıyla akşam ezanı okunduğu sırada Antalya Havalimanı'na gelen Kral'ı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci karşıladı.

ARAÇLAR DİKKAT ÇEKTİ
Karşılamanın ardından Arabistan plakalı makam aracına binen Kral Selman bin Abdülaziz, kalacağı, Kundu Bölgesi'nde bulunan dünyanın en lüks otellerinden Mardan Palace Hotel'e hareket etti. Kral ve heyetindekiler için hazırlanmış çok sayıdaki Mercedes marka araç dikkatleri çekti.

OTELİ KAPATTI
Ocak 2015'te Abdullah bin Abdulaziz'in vefatının ardından ülkenin başına geçen Selman bin Abdülaziz'in, Türkiye ile ilişkileri daha da ileriye taşımak adına bu yıl Antalya'da yapılacak olan G20 zirvesine, beraberindeki çok kalabalık bir heyetle geleceği önceden duyurulmuştu. Yaklaşık 10 gün Türkiye'de kalacağı belirtilen Kral Selman'ın Belek'te lüks bir oteli kapatması yerel ve ulusal basının dikkatini çekmişti. Kral'ın Antalya'ya bin kişilik heyetle geleceği haberlerinin basına yansıması üzerine özellikle Belek esnafı bu duruma çok sevindi.

SADECE G20 İÇİN GELMEDİ
Kral Selman bin Abdülaziz'in Türkiye'ye sadece G20 zirvesine katılmak için değil, aynı zamanda Ankara yönetimiyle ikili ilişkilerde bulunmak için de geldiği öğrenildi. Kral Selman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Suriye, Mısır, Filistin ve Libya'yla ilgili konuların yanında yeni iş imkanları hakkında da görüşmeler yapacak.

Editör: Wan Haber