Ege Üniversitesi (EÜ) Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu'nun öncülüğünde Süt Sempozyumu düzenlendi. Süt üreticileri ve sektörün sorunları masaya yatırıldı.
Sempozyuma Tire Kaymakamlığı, Tire Belediyesi, Tire Süt Kooperatifi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir İli Damızlık Sığır yetiştiricileri Birliği, Tire Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Tire Ticaret Odası, Tire Ziraat Odası ile Tire Esnaf ve Sanatkarlar Odası da destek verdi.
Tire Belediyesi Kültür ve Sanat Salonu'nda düzenlenen sempozyuma, EÜ Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Özer Kınık, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve EÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Uzmay, ASÜD Genel Sekreteri Dr. İsmail Sert, AÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık, Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, Pınar Süt Mamülleri Üretim Müdürü Ozan Tidin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Umut Ulu, EÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gamze Saner, Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Harun Raşit Uysal, İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Çelikkaleli, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgili, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Ferdan Çiftçi, Boyacıoğulları Ömür Süt Ltd.Şti. adına Esra Boyacıoğlu, gazeteci Özgür Hancıoğlu konuşmacı olarak katıldı.
Tire İlçe Kaymakamı Hüseyin Ergi, Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçoğlu, sivil toplum örgütlerinin temsilçileri ve çok sayıda davetlinin izlediği sempozyuma, özellikle süt ve süt teknolojisi üreten firmalar yoğun ilgi gösterdi. Sempozyumda, Türkiye'de süt hayvancılığı politikları, süt sektörü analizi, süt sektöründe örgütlenme, işletmelerin sorunları gibi bir çok konu ele alındı.
Tire için bu sempozyumun çok büyük bir şans olduğunu dile getiren EÜ Tire Kutsan Meslek Yüksek okulu Müdürü Prof.Dr. Harun Uysal, "Meslek Yüksek Okulu olarak bölgemizdeki süt işletmelerini bir araya getirerek, süt sektörüne katkı sağladığımıza inanıyorum. İzmir, Türkiye süt üretiminde birinci sıraya yerleşti. Bölgemizdeki ciddi anlamada süt ve süt ürünleri üretiminin uluslararası standartlara getirilmesi ve gerekli koşulların sağlanabilmesi için bu tarz sempozyumların yapılmasına ihtiyaç var. Verimli geçen bir sempozyum olduğunu düşünüyor, bu sempozyumun hazırlanmasında emeği geçen başta Tire Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.
Gün boyu sürecek olan sempozyum, Tire Belediyesi'nin vereceği kokteyl ile son bulacak.
(YFŞ-ERG-Y)

13.12.2012 16:33:58 TSI

Editör: Wan Haber