Kastamonu'da "Süt Sığırcılığı ve Budamacı" konulu eğitim düzenlenecek.
Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle kırsal alanda yaşayan bireylere eğitim verilerek ekonomiye daha çok katkıda bulunmaları hedefleniyor.
Süt Sığırcılığı konulu programda, Barınakları Planlama, Beslenme Hastalıkları, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Bakımı, Büyükbaş Hayvan Besleme, Çift Tırnaklı Hayvanların Salgın Hastalıkları konularında eğitim verilecek.
Budama konulu programda ise, Toprak, Üretim Teknikleri, Çevre Koşulları, Sera Yapım Tekniği, Kültürel Bakım, Pazarlama, Dış Mekân Bitkileri, Meyvecilik, Bahçe Düzenleme (Peyzaj),Bitki Organları, Bitkilerde Büyüme Gelişme, Çelikle Üretim, Açık Tohumlu Bitkiler, Kapalı Tohumlu Bitkiler, Süs Ağaçları, Süs Ağaççıkları, Süs Çalıları, Elma Yetiştiriciliği, Şeftali Yetiştiriciliği, Kivi Yetiştiriciliği, Bitki Hastalıkları, Bitki Zararlıları, Mücadele Yöntemleri konularında eğitim verilecek.
Eğitimlere katılmak isteyenlerin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğüne 15 Ocak'a kadar müracaat etmeleri isteniyor.
(Vİ-SA)

15.01.2013 09:50:32 TSI

Editör: Wan Haber