Suşehri ilçesinde Suşehri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yenilikçi bir eğitim anlayışıyla iki ilköğretim okulunda zilsiz eğitime geçildi.
Çağdaş toplumların okulları özgürlük, demokrasi, güven ve sorumluluk olgularının egemen olduğu ve yaşandığı ortamlardır diyen Suşehri Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Özdemir, "Çağın getirdiği değişmeyi karşılayacak eğitim anlayışı insanı bir bütün olarak gören öğrenci merkezli çağdaş ve demokratik eğitim anlayışıdır. Çağdaş ve demokratik eğitimin yaşanmasın istendiğimiz okullarda geleneksel eğitim uygulamasının klasiklerinden olan dersin başlangıç ve bitişinde çalan zilden de uzaklaşılması gerekmektedir. Bu konuda başlattığımız çalışmalar doğrultusunda Karşıyaka İlköğretim Okulumuz ve Aşağısarıca köyü ilköğretim okullarımızda zilsiz eğitim sistemini hayata geçirdik. Okulda devamlı çalan zil öğrencileri koşullandırmakta zile karşı şartlı refleks oluşturmaktadır bu da öğrencilerin düşünerek değil de zil sesine koşullanarak hareket etmelerine sebep olmaktadır. Okullarda düşünen ve üreten bireyler yetiştirilmesi isteniyorsa öğrencilerin zil sesiyle değil kendi bilinciyle derse girip çıkmasını sağlamamız gerekmektedir'' dedi.
Karşıyaka İlköğretim Okulu Müdürü Siyami Karakaya ise "Uygulamaya geçmeden önce okulumuzda ki öğretmen ve sınıf temsilcileriyle bir araya gelerek planlanan çerçevede zilsiz eğitimi tanıttık öğrencilerimizin yeni sistemi benimsemelerini sağladık ve bu uygulamaya öğrencilerimizi ortak ederek çıkabilecek sorunlarla ilgili her türlü önlemimizi almış olduk. Bu amaçla öğretmenlerimiz nöbetlerinde öğrencilere daha fazla yardımcı olmaları konusunda ellerinden gelen gayreti gösterecekler. Yeni sistemde her sınıfa koridorlara ve okulun bahçesinde görülebilecek yerlere saatler monte edilmiştir'' dedi.
(SY-UY-ZB-Y)

11.02.2013 12:01:43 TSI

Editör: Wan Haber