Suşehri Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu bünyesinde 2012 yılında genel kurslar, mesleki ve teknik kurslar ve okuma yazma kursları olmak üzere toplam 64 adet kurs açıldı. Bu kurslara toplam bin 89 kursiyer katılırken, kursları tamamlayan 142 kursiyer sertifikalarını aldı.
Konu hakkında açıklama yapan Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiralp "Bugüne dek Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde çeşitli kurslar açarak kursiyerlerimiz sertifika sahibi oldu. Tamamlanan kurslarımızda başarı oranı her geçen yıl artarak devam etmektedir. 2012 yılı Halk eğitim merkezi akşam sanat okulu bünyesinde 64 adet kurs açıldı bin 89 kursiyerimiz bu kurslarımıza katılım gösterdiler. Kurslarımızdan 22 tanesi tamamlandı ve 142 kursiyerimize sertifikaları verildi" dedi.
2013 yılında açılacak kurslar hakkında da bilgi veren Kaymakam Demiral, "11 Şubat 2013 tarihinde başlayacak olan yeni kursların kayıtları devam etmektedir. Kurslara kaydolmak isteyen vatandaşlarımız 8 Şubat 2013 tarihine kadar Suşehri Halk Eğitim Merkezine kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir" diye konuştu.
Ayrıca Suşehri ilçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ile yeni bir kurs açılmasının kararlaştırıldığını belirten Kaymakam Demiral, "Meyve ağaçlarında aşılama kursunun da açılmasını kararlaştırdık. Hafta sonu akşamları günde 4 saat olarak verilecek olan meyve ağaçlarında aşılama kursumuz toplamda 88 saat sürecek. Kursumuzu halk eğitim merkez binamızda açacağız halkımızın katılımını bekliyoruz" diye konuştu.
(SY-UY-ZB-Y)

30.01.2013 13:06:36 TSI

Editör: Wan Haber