Sivas'ın Suşehri ilçesinde 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle ilan edilen çalışan gazeteciler Günü kutlandı.
Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel tarafından Suşehri Belediyesi Aspasya Sosyal Tesisleri'nde organize edilen kutlamada konuşan Belediye Başkanı Sedat Sel, "Gazetecilik, özellikle fedakarlık, isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlar ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler. Gazeteci arkadaşlarımızın ne kadar zor ve ne kadar ulvi bir görev üstlendiklerini biliyorum. Biz Suşehri Belediyesi olarak ilçemizde görev yapan ulusal ve yerel tüm gazete çalışanlarının daima yanında olduk ve olacağız. Bu bağlamda ilçemizde görev yapan ulusal ve yerel gazete çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutluyorum" dedi. Programa katılan İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral ise, "İlçemizde sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için gündeme taşıdıkları konular katkı sağlayan yapılan görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden ilçemizde görevli tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum diye konuştu. Kutlama programında ilçede görev yapan ulusal ve yerel medya çalışanlarına ilçe idarecileri plaketlerini sunarken, hatıra fotoğrafı çektirildi.
Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel tarafından organize edilen programa, Cumhuriyet Savcısı Ercan Türe, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, Suşehri Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Hüseyin Aydın, Suşehri Emniyet Müdürü Cevat İratcı, ulusal ve yerel medya çalışanları katıldı.
(SY-TB-AÖ-Y)

10.01.2013 17:12:08 TSI

Editör: Wan Haber