AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Sivas'ın Suşehri ilçesinde ihtiyaç sahibi aileler için düzenlenen anahtar teslim törenine katıldı.
Suşehri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, ilçe merkezi ve köylerde bulunan ihtiyaç sahibi aileler yararına 2'si ilçe merkezi, 8 tanesi köylerde olmak üzere yaptırılan toplam 10 prefabrik evin anahtarlarını teslim eden AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, devletin imkanları ölçüsünde ihtiyaç sahibi ailelere yaptırılan evlerin teslim edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Turan, "AK Parti iktidarından en önem verdiğimiz projelerden bir tanesi de bu gibi sosyal projelerdir. Bizi seçen bu insanlarımıza, seçilmeden önce söz vermiştik. Biz sizlerin gören gözünüz olacağız demiştik. Onlar bize inandı. Bizler de onları mahcup etmedik. Sayın başbakanımızın bizlere verdiği talimat doğrultusunda kimsesizlerin kimsesi olduk. Çünkü bizler İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın mantığı ile hareket ediyoruz. Bu vatandaşlarımız burada sıkıntı içerisinde yaşarken, bizler evlerimizde rahat uyuyamazdık. Bizler Geminbeli'nin karlı yollarını aşarak bu ailelerimize evlerini teslim etmeye geldik. Bu ailelerimizin mutlu gününde yanında olmak istedik. Yeni evlerine kavuşan 10 ailemizin güzel günlerde oturmasını temenni ediyorum. Bundan sonra ihtiyaç sahibi olan ailelerimizin de ihtiyaçlarını karşılayacağımızın taahhüdünü veriyorum. Sadece Suşehri'nde değil, Türkiye'nin her yerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın emrindeyiz" dedi.
Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral ise, ilçe merkezi ve köylerde, dul, yetim, engelli, yaşlı ve kronik hastalığı bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşların, 3294 sayılı kanunun 2.maddesine uygun, fakir ve muhtaç evi olmayan, evi yıkılma tehlikesi, ya da sağlık koşulları nedeniyle evde yaşaması uygun görülmeyen 10 aileye, hanede yaşayan kişi sayısı göz önünde bulundurularak 35 ve 50 metre karelik 10 adet prefabrik konutların yapılarak teslim edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Demiral, yapılan prefabrike evlerin kış şartlarına uygun olarak yapıldığını ifade etti. Evlerin anahtar teslim töreninde, bazı ailelerin mutluluktan dolayı duygulandığı görülürken, bazı aileler ise AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan'dan evlerinde eksik olan bazı eşyaların temin edilmesini talep ettiler. Yeni yapılan prefabrik evlerin içerisinde incelemelerde bulunan Milletvekili Turan ve beraberindekiler, sıcak soba başında ısındı. Kendisinin de köyde yetiştiğini söyleyen Turan, "Sıcak sobanın verdiği keyfi hiçbir şey vermiyor. Bizim gibileri bunu önceden yaşadığından dolayı çok iyi biliyor" diyerek, basın mensuplarına, ilçe idarecilerine bisküvi ikram etti.
Evlerin teslim törenine, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
(SY-TB-ZB)

05.01.2013 16:52:58 TSI

Editör: Wan Haber