Sivas'ta, D-200 karayolu Zara kavşağında bulunan yön levhalarında sadece Ordu ve Zara yazması Suşehrililerin tepkisine neden oldu.
Sivas'ın Suşehri ilçesindeki vatandaşlar, yön levhasında ismi bulunmayan 'Suşehri' yazısını kağıt üzerine 'Suşehri 70km' yazarak tepkilerini dile getirdi. Suşehri'ne veya bu yol güzergahının götürdüğü Koyulhisar, Akıncılar, Gölova ilçeleri var diyen vatandaşlar, "Yine bu yol güzergahında Giresun ve ilçeleri var. Bu yön levhalarına sadece Ordu ve Zara yazılması haksızlık. Bu yollar yapılmadan önce bu yazılar yön levhalarında vardı. Ne oldu da kaldırıldı anlayamadık. Kaldı ki bu yol duble yol. Akdeniz'i Karadeniz'e bağlayan en kestirme yol. İlçemize veya diğer ilçelere gitmek isteyen vatandaşlar yön levhasında gideceği yeri göremediği taktirde D-200 karayolundan devam edecek. Erzincan'a bağlı alt köyden D-100 karayolunu kullanarak gelecekler. Ya da şansa eş kaza Zara ilçe merkezine girecek yaklaşık 10 km gittikten sonra duble yol başlangıcını ve gitmek istediği yön levhalarını bulacaklar. Bu da ilçemize veya diğer ilçelere gidecek vatandaşlar için hiç hoş bir olay değil." diye tepki gösterdi.
Alay konusu olduklarını söyleyen vatandaşlar, "İlçemize öğrencisini getiren veliler ve ilçemizde görev yapmak için gelen memurlar yolu zor bulduklarını ifade ediyor." şeklinde konuştu. Suşehrililer yetkililerden, yön levhalarına Giresun ve Suşehri'ni de eklemelerini istedi.
(SY-TB-SK)

24.12.2012 12:16:15 TSI

Editör: Wan Haber