Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral ve Emniyet Müdürü Cevat İratçı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.
İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral mesajında, "Gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeleriyle toplumu doğru bilinçlendirme, sorumlulukları da bulunmaktadır. Bu sorumluluklarla birlikte gazetecilerin düşüncelerini, rahatlıkla ifade edebilecekleri özgür bir ortam ve belli başlı yasal hakların, sağlanması amacıyla 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa ile belli ölçülerde gazetecilere bu imkanlar sağlanmaya çalışılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik, gelişmesi ve kalkınması için gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden, ilçemizde çalışan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında başarılan dilerim" ifadelerine yer verdi.
İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratcı ise, yayımladığı mesajda, tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri olduğunu belirterek, "Üstlenmiş olduğu misyonla farklı görüşlerin seslendirilmesine olanak sağlayan, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirebilen basın, halk ile yönetenler arasında iletişim köprüsü kurarak, halkın yöneticilerden beklentilerini dile getirmekle birlikte aynı zamanda yöneticiler tarafından yapılan çalışmalar hakkında halkın haberdar edilmesini de sağlamaktadır. Bu özelliği ile basın, Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi milletin müşterek sesidir. Bu duygularla büyük bir özveri ve fedakarlıkla görevlerini sürdüren tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım" ifadelerini kullandı.
(SY-TB-AÖ-Y)

10.01.2013 13:28:24 TSI

Editör: Wan Haber