Sivas'ın Suşehri ilçesinde yaklaşık 6 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.Suşehri İlçesi'nde Karşıyaka İlköğretim okulunda düzenlenen yarı yıl karne töreninde öğrencilere karnelerini Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, Suşehri Emniyet Müdürü Cevat İratcı, Suşehri Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru verdi.
Karne töreninde konuşan Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral "İlçemizde eğitim kadromuz gayet güzel. Eğitim ülkemizin en önemli meselesi ve değerli öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu meselenin en güzel parçalarıdır. Yarıyıl tatiline girmeden önce sıkıntısız bir yarıyıl geçirdik. Ülkemizin geleceği çocuklarımız için ne yapsak azdır. Mükemmel yoktur her şeyin en iyisini yapmak için çalışacağız. Mutluluğu ve sevinci paylaşmak için bir arada çalışarak en iyiyi yakalayacağız ve 2. yarıyılda heyecanla daha çok çalışacağız. Eğitim kalitemizi artırmak için bir çok yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Mümkün olanın en iyisini yapmak için akademik başarının yanı sıra yetenekli çocuklarımızı da keşfetmemiz lazım eğitim çıtasını yükseltmek için memleketimizin geleceği olan çocuklarımıza en iyi imkanları sunmamın gayreti içerisinde olacağız. Topluma faydalı bireyler yetiştirirsek ülkemiz iyi hizmetler görür dünün çocukları şimdinin büyük birer bireyleri olarak karşımızda durmakta başarısızlığın mazereti hiçbir zaman olmaz. Hükümetimizin de eğitimde yapmış olduğu ciddi çalışmalar ve gayretler sonucu büyük mesafeler kat edilmiştir.Bizlere sağlanan teknolojik nimetleri en iyi şekilde kullanıp rehavete kapılmamalıyız. Bu bağlamda eğitim camiasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarıyıl tatilinin tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum"dedi.
Suşehri Milli Eğitim Naci Kuru'da öğrencilere yaptığı konuşmasında "Karneleri sadece sizler değil bizlerde alıyoruz. Sizin başarınız sadece okul içerisinde değil gerçek hayatta bu başarı çok önemli. Notlarınıza dikkat edin ve uzun bir tatil sürecine girdiniz diye ders çalışmanızı ihmal etmeyin. Gezerken bile yanınızda küçükte olsa bir kitap bulundurun okumayı bırakmayın tatilinizi boşa geçirmeyin. Karnesinde zayıf olan öğrenciler tatil sürecinde çalışarak bunları telafi edeceklerine inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum, iyi tatiller" dedi.
(SY-UY-AÖ-Y)

25.01.2013 18:21:57 TSI

Editör: Wan Haber