Suşehri İlçe Heyeti, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı makamında ziyaret etti.
Ziyarete Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Küçükbaşol, İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratçı, İl Genel Meclis Üyesi Erhan Özen, Suşehri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Vehbi Ünal, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
Heyet adına konuşan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Rektör Prof. Dr. Kocacık'ın Suşehri ilçesine yaptığı ziyaretin kendilerini son derece memnun ettiğini dile getirerek, "Üniversitenin yeni kadrosuyla birlikte Suşehri'nin de canlandığını gördük. Suşehri'ne gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı size iade-i ziyarette bulunduk. Suşehri Sağlık Yüksekokulu ve Suşehri Meslek Yüksekokulu'nun sorunlarının çözümü noktasında hep beraber sizin arkanızdayız. Arkadaşlarımız, okullarımızın sorunları hakkında iki dosya hazırladı. Suşehri halkı, Sağlık Yüksekokulu'nun önümüzdeki yıl Suşehri'nde eğitim görmeleri konusunu olmazsa olmaz olarak değerlendiriyor. Biz Suşehrililer olarak, Pakmaya tarafından yaptırılan okulun orada hizmete başlarsa hemşerilerimizin desteğini de arkamıza alırız. Okulumuz büyür diyoruz en büyük beklentimiz bu. Okulumuz yapılan 500 kişilik yurtla kampüs havasına girdi. Sağlık Yüksekokulu'na gelecek ilk 3 öğretim görevlilerimizin kaldıkları süre içerisinde anahtar teslim sıfır mobilyalı dayalı döşeli lojmanlarını vermeyi taahhüt ediyoruz. Ayrıca öğretim üyelerimizin ailelerine ve çocuklarına ait masrafların bizler tarafından karşılanacağını huzurunuzda beyan ediyoruz" dedi.
Ziyaretten ötürü heyete teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Kocacık, "Suşehri en çok etkilendiğim ilçelerden biri oldu. Her şey mükemmel okul, yurt ve ilçe olarak oraya emeği geçen ve katkısı olan herkesi kutluyorum. Harika bir ilçe, okul yönünden de güzel. Sağlık Bilimleri Fakültesi'ndeki arkadaşlarımızı çağırdık. İlçe ile ilgili beraber istişare yaptık. Suşehri'mize ziyaretimiz bir seferlik değil, yakında bir ziyaret daha yapacağız. Bazı uygulamalarımızı ve sonuçlarımızı beraber görelim ve yerinde uygulayalım diye. Bütün eksiklikleri not ettik. Eleman konusunda ihtiyaçlarımız var. Çabalar inşallah bir yerde umut verecek. Sizin hassasiyetiniz kadar bende hassasiyet gösteriyorum. Suşehri çok önem verdiğim bir yer" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Başkan Sel, Rektör Prof. Dr. Kocacık'a çeşitli hediyeler takdim etti.
(UY-AÖ-Y)

11.02.2013 15:00:25 TSI

Editör: Wan Haber