Suşehri ilçesinde 1976 yılında Suşehrispor olarak kurulan ve daha sonra 1998 yılında Suşehri Belediyespor kulübü olan futbol takımı hedef büyüttü.
2001 yılında büyük hedeflerle yola çıktıklarını ve Amasya ili Suluova ilçesinde 3.lige terfi final müsabakasında Turhalspor'a şanssız bir şekilde 2-1'lik skorla yenilerek 3.ligin kapısından döndüklerini belirten Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, "Suşehri ilçesi ve futbol severleri futbola aç kaldılar. 3. lig hedefiyle Suşehri Belediyespor'u tekrar canlandırıp bu konuda uzun süredir ciddi çalışmalar yaparak Trabzonlu olan ve futbolun içerisinde birçok başarıyı yakalayan Ekrem Erdoğdu ve yardımcısı İsmet Büyük hocalarımızla anlaşma sağladık ve bu doğrultuda Sivas'tan futbolcu arkadaşlarımızla da anlaşarak futbol takımımıza kazandırdık. Ahlaki ve sporcu kişiliği iyi olan bu futbolcu arkadaşlarımıza ve hocalarımıza biz ilçe idarecileri başta olmak üzere tüm Suşehri halkının sahip çıkması gerekmektedir. Suşehri belediyesi olarak ilçemiz genelinde gençlerimizi internet ve kahve köşelerinden çıkartıp başarılı olabilecekleri birçok alanda spor faaliyetlerini başlattık. Suşehri futbolda hedefini büyültmüştür Suşehri belediyesporu tercih edip bizim yanımızda ter dökecek futbolcu arkadaşlarımızla geçmiş dönemlerde futbol oynayan lisanslı sporcularımızı kaynaştırıp iyi bir futbol takımı yaratmak için kolları sıvadık. Takımımız da başarılı olan futbolcu arkadaşlarımızın da daha profesyonel takımlarda oynamaları için 3. lige çıkma primi olarak bu başarılı futbolcu arkadaşlarımıza destek vereceğiz. Önümüzde belirlediğimiz kısa bir dönemde şuanda Sivas 1. amatör kümede olan Suşehri Belediyespor kademeli olarak ilk hedef Sivas süper amatör küme ve ardından Bal ligi şampiyonluğuyla birlikte 3. Lig' tir. Hükümetimiz ve dünya bankası hedefini büyük belirleyen bir çok amatör futbol takımlarına maddi imkanlar sağlamaktadır bizde bu imkanlardan faydalanacağız. Futbol takımımızın elde edeceği başarılarla birlikte ilçemizin kalkınması ve tanıtımı açısında da ciddi bir ivme yakalanacaktır. İlçe stadyumumuzda eksiklerini gördüğümüz konuları da gerekli resmi yerlere yazılarımızı yazarak çalışmaların başlamasını sağlayacağız. Futbol sahamız tribünleriyle birlikte daha güzel bir konuma getirilecektir. Suşehrili tüm sporseverlere şimdiden yeni futbol takımımızın oluşumu hayırlı olsun herkesi futbol takımımızın maçlarında destek vermeye bekliyorum" dedi.
Suşehri Belediyespor'un yeni teknik direktörü Ekrem Erdoğdu, "Profesyonel anlamda yıllarca Türk futbolunun bir çok kademesinde ve takımlarında teknik direktörlük görevini en başarılı şekilde icra ettim. Şampiyonluğu isteyen dürüst, ahlaklı ve çalışkan bir takım yaratmak için Suşehri'nden gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettim. Suşehri'nde futbolun sevildiğini gördüm Suşehri Belediye Başkanımız Sedat Sel ve belediyespor kulübü yöneticilerinin ve ilçede yakınen görüştüğüm arkadaşlarımın desteğiyle hedefini 3.lig olarak koyduğumuz Suşehri Belediyespor'umuzu futbolda layik olduğu noktalara taşımak için var gücümüzle çalışacağız. 3.lig olarak koyduğumuz parolamız da bizlerle bu sahada mücadele edecek terini dökecek, temiz, ahlaklı ve dürüst futbolcu arkadaşlarımız ince eleyip sık dokuyarak belirledik. Sivas'tan ve Suşehri Belediyespor'un mevcut lisanslı futbolcularından bir futbol takımı kuracağız. Bu çıktığımız zorlu maratonda tüm spor severlerimizin maçlarımızda bizlere desteklerini en üst seviyede bekliyoruz" diye konuştu.
Suşehri Belediyesi Aspasya parkı sosyal tesislerindeki tanıtım toplantısında Suşehri belediye spor kulübü başkanı Deniz Aydın, kulüp yöneticileri ve futbol takımına yeni kazandırılan futbolcular hazır bulundular.
(SY-UY-AÖ-Y)

07.02.2013 16:31:32 TSI

Editör: Wan Haber