Suşehri Belediyesine ilk defa mücavir alan sınırları dışında 202 bin 622 metre kare alan, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel müdürlüğü tarafından kesin tahsisi yapıldı.
Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Suşehri belediye Başkanı Sedat Sel, İki yıl önce ön tahsisi yapılarak, Belediye tarafından turizm çalışmaları kapsamında Türkmenler köyü yakınında yapılan tesislerin bulunduğu 202 bin 622 metre kare alanın kesin tahsis işlemlerinin tamamlanarak Belediyeye intikal ettiğini söyledi.
Suşehri Belediye'sinin, tarihinde ilk kez kendi sınırları dışında bir alanın Belediyeye kesin tahsis yapıldığını söyleyen Başkan Sel, "2 yıl önce ön tahsisi yapılan yerde, bölgede ki turizmi canlandırmak ve Kılıçkaya Baraj göl çevresinin piknik alanı olarak vatandaşlar tarafından kullanılması amacıyla bir takım çalışmalar yaptık. Bu çalışmalara istinaden, ön tahsisi yapılan 202 bin 622 metre kare alanın ön tahsis işlemleri kaldırılarak, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından kesin tahsisi gerçekleşmiştir. Bu da bizleri sevindirmiştir, çünkü Suşehri Belediyesi, tarihinde ilk defa kendi mücavir alanları dışında bir yere sahip olmuştur. Bundan sonra daha iyi hizmetler yaparak, Kılıçkaya Barajı sosyal tesislerimizin bulunduğu bu alanı güzel bir dinlenme parkı haline getireceğiz" diye konuştu.
Ön tahsis işlemleri yapılan yerlere fazla hizmet yapılmadığına değinen Başkan Sel, "Kesin tahsis işlemlerinden sonra, ilçemiz merkezine yapılan hizmetlerin aynısı o bölgemize de yapılacaktır. Yani rantabl yatırımlarla bölge halkının ilgisini daha çok çekeceğiz " dedi.
Tesislerin bulunduğu bölgeye farklı çalışmalar yapılmaya devam edeceklerini ifade eden Sel, "Gezinti tekneleri, su bisikletleri, botlar ve kanolarla birlikte yapılan piknik alanlarıyla bölgede bir cazibe merkezi oluşturduk. Bu çalışmalarımız birçok belediyemize örnek oldu. Bu gibi çalışmaları onlarda ilçelerine kazandırmaya başladı. Bu da bizleri sevindirdi ama bizler daha farklı çalışmalar yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
(SY-UY-ZB-Y)

05.02.2013 17:53:09 TSI

Editör: Wan Haber