Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Sel, mesajında, "Gazetecilik, özellikle fedakarlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir" dedi.
Başkan Sel, "Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler' diye konuştu.
Basın çalışanlarının haklarının AB standartlarına kavuşturulmasının, sadece medyanın değil demokrasiye de güç katacağını belirten Sel, şöyle devam etti:
'Özellikle biz yerel yöneticiler, basının bu gücünü her zaman hissedebilmeli ve bu bilinçle vatandaşa doğru ve tarafsız bilgi aktaran basını, gerek yanımızda bizim hizmetlerimizi kamuoyuna yansıtan bir destek, gerekse yanlışlarımızı gösteren eleştirel bir güç olarak görebilmeliyiz. Gazeteci Arkadaşlarım, görevinizin ne kadar zor ve ne kadar ulvi olduğunu biliyorum. Belediye olarak bizlerin de her zaman sizin yanınızda olduğunuzu bilmenizi isterim. Bu zor görevinizde bize düşen ne varsa, her zaman yapmaya çalışacağız. Gazetecilere ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı Yasa'nın kabulü nedeniyle ilan edilen Çalışan Gazeteciler Gününde doğru haber, ilkeli gazetecilik anlayışı içinde halkın sesi olmayı ilke edinen tüm basın mensubu çalışanlarına içten sevgi ve selamlarımı sunuyorum. İlçemizde bulunan ulusal ajans temsilcilerimizi ve yerel gazete çalışanlarına da görevlerinde başarılar dilerim."
(AÖ-Y)

09.01.2013 17:45:09 TSI

Editör: Wan Haber