Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü, ailelerin çocukları ağladığında 'sus, seni polise veririm' korkusunu yıkmak, bunun yerine güven aşılamak için çocuklara yönelik hazırladığı 'Gümüş Çocuk' projesini hayata geçirdi.
'Gümüş Çocuk, Gümüşhane'de yaşayan her çocuğun arkadaşı, sırdaşı, kardeşidir' sloganı ile yürütülecek proje nedeniyle Emniyet Teşkilatı Vali Dr. Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret etti.
Toplum Destekli Polislik (TDP) Bürosunca hazırlanan proje kapsamında İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Soyaslan ve Toplum Destekli Polislik Bürosu çalışanlarının katıldığı ziyarette konuşan Vali Mayda, polis ve toplumun birbiriyle işbirliği yaptığını söyledi.
Polisin faaliyetlerine yön veren olgunun toplumsal ihtiyaçlar ve talepler olduğunu, suç ve suçluluğun toplumsal gündemi işgal eden konuların başında geldiğini kaydeden Vali Mayda, "Polisiye hizmetlerin, bu çerçevede genel güvenlik hizmetlerinin ve suçla mücadelenin sadece polis hizmetleri eksenli değil, çok yönlü ve bütüncül bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir. Sağlıkta nasıl koruyucu hekimlik önemli ise, emniyet hizmetlerimizde de önleyici kolluk dediğimiz suçlar oluşmadan, suçlular oluşmadan önlemek önemli. Bunun güzel bir örneği toplum destekli polis hizmetleridir. Proje ile geleceğimiz olan çocuklarla emniyet teşkilatı işbirliğine gidecek. Güzel bir toplumu hep beraber oluşturmuş olacağız." dedi.
Proje hakkında bilgi veren Emniyet İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ise projenin emniyet teşkilatının ve polisin vatandaşla diyaloğunu artırmaya, tanıtmaya ve sıcakkanlı hale getirmeye yönelik bir proje olduğunu ve bölgede sadece Gümüşhane'de uygulandığını söyledi.
Gelişmiş demokratik ülkelerin çoğunluğunda başarılı bir şekilde uygulanan Toplum Destekli Polis anlayışının hizmete geçirilmesinin vazgeçilmez bir gereklilik haline geldiğini kaydeden Yüksel, "Çocuklarımızın korunması Çocuk Polisinin en temel misyonudur. Çocuklarla ilgili önleyici, koruyucu ve sosyal görevlerin yanı sıra suça sürüklenen, mağdur kayıp, madde kullanan ve sokakta çalıştırılan çocukların topluma yeniden kazandırılmasını sağlamak gibi görevleri de vardır." dedi.
Ailelerin çocukları ağladığında 'sus, seni polise veririm' diye korkuttuğunu hatırlatan Yüksel, günümüzde çağdaş polisliğin halka verilen güvenle doğru orantılı olduğundan bu korkuyu yıkmak amacıyla, Gümüşhane'de 'Gümüş Çocuk Projesi'ni başlattıklarını belirterek, "Gümüş Çocuk Gümüşhane'de yaşayan her çocuğun arkadaşı, sırdaşı, kardeşidir. Bu projeyle Gümüşhane'de yaşayan bütün çocuklara ulaşmayı hedeflememekteyiz. Çocuklarımızın kendilerini polise daha yakın hissetmesini, daha kolay iletişime geçilmesini sağlamak ve geren ihbar ve şikayetiler sonucunda çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmasını onları her koşulda yetişkinlerden daha özel bir yere sahip olduklarını hissetmelerini sağlamak projenin temel misyonudur." dedi.
Ziyarette Emniyet Müdürü Yüksel, Vali Mayda'ya desteklerinden ötürü teşekkür plaketi verdi.
(RE-ÖS-Y)

12.02.2013 15:51:14 TSI

Editör: Wan Haber