Belediye Meclisi, Botkyrka'da "Süryani Soykırımı Anıtı" dikilmesi için yapılan başvuruyu değerlendirdi. Meclis üyelerinin konuyu tartıştığı sırada, belediye binası önünde her 2 toplumun üyeleri eylem yaptı.
Türk ve Süryani gruplar seslerini meclis üyelerine duyurabilmek için sloganlar attı. Türklere, başkentte yaşayan Azerbaycanlılar da destek verdi.

Başvurunun ele alındığı toplantıya, tüm siyasi partilerden 61 meclis üyesi katıldı. Oylamada ırkçı İsveç Demokratlar Partisi'nden 2 üye, Yeşiller ve Çevre Partisi'nden 2 Türk üye ve Muhafazakar Parti'den 1 üye "hayır" oyu kullandı. Başvuru, 54 "evet", 5 "hayır" ve 1 "çekimser" oyla kabul edildi.

Oylama öncesinde yapılan konuşmalarda, Yeşiller ve Çevre Partisi'nin Türk üyeleri, anıtın dikilmesi halinde Süryani ve Türk toplumları arasına nifak tohumları ekileceğini söyledi.

Diğer siyasi partiler adına söz alan konuşmacılar ise, İsveç Parlamentosu'nun 2011 yılında, sözde "Süryani Soykırımı"nı tanıdığını belirterek, bunun inkar edilemeyeceğini belirttiler.

Editör: Wan Haber