Çorlu cadde ve sokaklarında trafiği düzenlemek ve hatalı parkları önlemek maksadıyla monte edilen dubalar park etmek isteyen sürücüleri durdurmaya yetmiyor. Plastik dubaların esnekliğinden de yararlanan sürücüler araçlarını dubaların üzerine park ediyor.
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği yetkililerinin talepleri üzerine Çorlu Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nce Çorlu şehir merkezinde bulunan ve trafik yoğunluğunun yaşandığı cadde ve sokaklara trafik yoğunluğunu azaltmak, trafik akışını düzenlemek ve hatalı parklanmaların önüne geçmek maksadıyla konulan dubalar da sürücüleri durdurmaya yetmiyor. Dubaların plastik ve esnek oluşundan da yararlanan sürücüler araçlarını dubaların üzerine park ediyor.
Dubaların parklanmayı önleme konusunda çözüm olamayacağını her fırsatta dile getiren sürücüler: "Dubalar ile daraltılan yollarda parklanmanın önüne geçmek mümkün değil. Çünkü cadde ve sokaklar, bankalar, resmi kurumlar, iş yerleri, sağlık alanları, kuyumcular ve döviz büroları ile dolu. İşi olan kişi ister istemez buraya aracıyla geliyor ve aracını park ediyor. Dubalar nedeniyle daraltılan yola park edilen araçlar yolu daha da daraltıyor ve trafikte seyreden araçların geçişini kolaylaştırmak maksadıyla yapılan dubalar daha da zorlaştırıyor" dediler.
Sürücüler: "Dubaların önüne ve yanına olduğu gibi artık üzerine de park edilmeye başlandı. Bu da dubaların soruna bir çözüm getirmediğini gözler önüne sermeye yetiyor" diye konuştular.
(SŞ )

21.01.2013 17:49:58 TSI

Editör: Wan Haber