"Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında İstanbul'dan Suriye'ye hareket eden 33 TIR'dan 6'sı Hatay'ın Yayladağı ilçesine ulaştı.
Hatay'ın Yayladağı ilçesinden Suriye'ye açılan Yayladağı Gümrük Kapısı, halen Suriye rejiminin kontrolünde olması sebebiyle gümrük kapısından gönderilemeyen yardım malzemeleri depolara indirildi. Depolardan küçük kamyonetlere yüklenerek sınır hattına indirilecek olan yardımların buradan İHH ve Kızılay Ekipleri tarafından Suriyelilere teslim edilecek. Sabah saatlerinde Yayladağı'na ulaşan TIR'ların her birinde 24 ton un ve battaniye bulunuyor.
Ekiplerin gözetiminde depolara alınan yardımların kamyonetlere konularak sınır hattına indirileceği öğrenildi. Suriye Türkleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nidal Molla, yardımların Yayladağı'na sağ sağlım ulaştığını ve buradan sınır hattına indirilerek Suriyelilere gönderileceğini söyledi. Suriyelilerin zor şartlarda olduklarını da kaydeden Molla yardımlarından ötürü Türk halkına teşekkür ettiklerini söyledi.
(ADM-AKL-ÖZ-Y)

05.01.2013 11:56:58 TSI

Editör: Wan Haber