Zonguldak ve ilçelerinde birkaç gün içerisinde toplanan gıda, giyim ve battaniye yardımları, Suriye'ye gönderilmesi umuduyla yola çıktı.
Kış mevsimi ve yaklaşan ağır yaşam koşulları nedeniyle bir süredir Suriye'ye yardım ulaştırmak isteyen yardım kuruluşları, Esad yanlıları ile muhalifler arasındaki şiddet olayları ve çatışmalar nedeniyle bir türlü harekete geçemiyordu. Zonguldak'ta bir yardım kampanyası sonucu bir TIR dolusu gıda, giyim ve battaniye toplandı. Toplanan yardım 30 hayırsever üniversite öğrencisinin yardımıyla 5 saatte TIR'a yüklendi. İHH gönüllüsü Yusuf Bayhan nezaretinde Hatay'a çıkan yardımlar, orada İHH deposuna boşaltılacağı ve siyasi duruma göre Suriye'ye gönderileceği belirtildi.
İHH gönüllüsü Bayhan, kış koşulları öncesinde bu zulme sessiz kalamayacaklarını belirterek şöyle konuştu: "Zulüm devam ederken, şartların el vermesi durumunda topladığımız yardımları Suriye'ye ulaştırmak istiyoruz. Bu yardımları Hatay'daki depomuza boşaltacağız ama eğer gerekli izin alınabilir, siyasi rüzgar müsaade ederse bu yardımlar Suriye'ye gönderilecek. Eğer izin verilmezse bu yardımları mülteci kamplarındaki Suriyelilere vereceğiz"
Bayhan, yardımların başlatılması ve ulaştırılması çalışmalarına hız vermelerinde Beşar Esad'ın geri adım atmasının etkisi olduğunu ifade etti.
Yardımların yüklenmesinin ardından araç İHH deposunun bulunduğu 69 Ambarları mevkiinden Hatay'a doğru yola çıktı.
(SD-HO-Y)

16.12.2012 16:52:47 TSI

Editör: Wan Haber