Yalova'da 17 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Derneği (GÖNÜLDER), Suriye'ye 20 ton yardım malzemesi gönderdi.
Suriye'de yaşayan insanların sıkıntılarına çare olmak isteyen GÖNÜLDER, ocak ayında da 45 ton yardım malzemesini bu ülkeye göndermişti. Yardımların ikinci partisi de dualarla Hacı Kemal Fidan Camii avlusundan yola çıktı. 20 ton yardım malzemesini taşıyan TIR'ın Suriye'ye uğurlanması öncesinde konuşan GÖNÜLDER adına konuşan Hacı Ömer Anlayışlı, "Suriye'deki insanlar açlık, kıtlık ve belirsizlik içerisinde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yalovalı Müslümanların yardımlarını Suriye'deki kardeşlerimize ulaştırmak için kolları sıvadık. İlk etapta 45 ton ve şimdi de 20 ton olmak kaydı ile toplam 65 ton yardım malzemesini oradaki kardeşlerimize ulaştırmış olacağız" dedi.
Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, "Suriye'de yaşananlar bizleri de çok üzüyor. Orada yaşanan sıkıntıları anlayan ve bunun bir nebze olsun giderilmesi için adım atan Yalova halkımızı gönülden kutluyorum. İnşallah bu vahşet ve zulüm en kısa sürede sonlanacak. Ancak ölü sayısının 70 bini aştığı Suriye'de yaşananlara dünyanın gözlerini kapamasına da çok üzülüyorum" diye konuştu.
Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise, bu yardımların toplanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Müftü Yardımcısı Dr. Hamza Yıldırım'ın dua ettirmesinin ardından 20 ton yardım malzemesini taşıyan TIR yola çıktı. Suriye sınırına götürülen yardım malzemeleri burada İHH yetkilerine teslim edilerek Suriye'de dağıtılacak.
(SÇ-MŞ)

15.02.2013 15:39:30 TSI

Editör: Wan Haber