Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu Üyeleri, emperyalist düzenin enerji kaynaklarına ulaşmak için 'özgürlük ve demokrasi' sözcükleri arkasına sığındığını belirterek Suriye'ye yapılacak müdahaleye karşı olduklarını açıkladılar.
Platform üyeleri Pazar günü"Suriye'de Emperyalist Müdahaleye Hayır" sloganıyla yapacakları protesto gösterisi öncesi bugün Saraçlar Caddesi'nde bir basın açıklaması yaptı. Suriye'ye yapılacak olası bir müdahaleye karşı olduklarını açıklayan Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu Üyeleri daha sonra vatandaşlara bildiri dağıtarak Pazar günkü eyleme katılmalarını davet etti.
Saraçlar Caddesi'nde yapılan basın açıklamasını, Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu Dönem Sözcüsü Arif Kuday okudu. Emperyalist düzenin Irak, Libya ve Afganistan'dan sonra şimdi de Suriye'de 'özgürlük ve demokrasi' sözcüklerinin arkasına sığınarak Ortadoğu'yu kan gölüne çevirmeye çalıştığını ifade eden Kuday, "AKP iktidarı Suriye'deki iç savaşın geliştirilmesine yönelik aktif bir rol üstlenmekte" dedi. Türkiye'nin Ortadoğu'daki etnik-dini boğazlaşmanın içine çekildiğine vurgu yapan Kuday, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"SURİYE'DE 60 BİN İNSAN HAYATINI KAYBETTİ"
"Suriye'ye yönelik emperyalist saldırganlığın iki yıllık bilançosu; 60 bin insanın hayatını yitirmesi, on binlerce insanın yaralanması ve yüz binlercesinin de mülteci durumuna düşürülmesidir. İç savaş güçleri üzerinde oluşturulan zeminde etnik ve dini farklılıklar körüklenerek halklar birbirine düşman edilmekte ve işbirlikçi yönetimin oluşturulması hedeflenmekte. Ülkemiz de siyasi iktidarlar eliyle bu kanlı tarihin her geçen gün daha fazla tarafı haline gelmekte ve emperyalist müdahalenin maşasına dönüşmekte."
PAZAR GÜNÜ "SURİYE'YE EMPERYALİST MÜDAHALEYE HAYIR" YÜRÜYÜŞÜ
Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Ayhan Fırtına da 20 Ocak Pazar günü "Suriye'ye Emperyalist Müdahaleye Hayır" sloganıyla bir yürüyüş yapacaklarını belirterek, "Saat 13.00'te Edirne Belediye Başkanlığı binası önünde toplandıktan sonra Saraçlar Caddesi'ne yürüyeceğiz ve burada bir basın açıklaması yapacağız" dedi.
Basın açıklamasının ardından Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu Üyeleri bildiri dağıtarak vatandaşları Pazar günkü eyleme katılmalarını davet etti.
(ORA)

18.01.2013 13:36:24 TSI

Editör: Wan Haber