Şanlıurfa Suriye insani yardım platformu kadın komisyonu üyeleri Süleyman şah çadır kenti ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Platform üyeleri beraberlerinde getirdikleri bin elifba cüzü ve dört koli çikolatayı öğrencilere dağıttı.
Çadır kentte birkaç çadırı ziyaret eden Suriye insani yardım platformu kadın komisyonu üyeleri, kadınlarla bir araya gelerek sorunları hakkında bilgi aldı. Çadır kentte her şeyin mevcut olduğunu ve Türk devletinin ve vatandaşlarının kendilerine çok iyi davrandığını belirten mülteciler, platform üyelerinin kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Mülteci kadınlar, platform üyelerine Suriye'nin meşhur kahvesi mırrayı ikram etti.
Akçakale Süleyman şah konaklama tesislerini ziyaret eden Şanlıurfa Suriye insani yardım platformu kadın komisyonu üyeleri adına değerlendirmede bulunan Handan Karataş şu açıklamalarda bulundu:
"Bizler Şanlıurfa Suriye platformu olarak kadın komisyonu olarak burada bulunmaktayız. Ziyaret edip burada devletimizin, valiliğimizin yapmış olduğu çalışmaları gördük, düşündüğümüzden, tasavvur ettiğimizden çok öte ortamlarla karşılaştık. Gerçekten devletimizin büyüklüğünü, valiliğimizin çalışmalarını şükranla şükranla karşılıyorlar. Suriyeliler ve bizlerde şükranla karşılıyoruz. Şunu söyleyebilirim, sınıflara gittik, çok güzle ortamı gördük. Çadırları ziyaret ettik ve sunulan imkanları gördük. Çadırların düşündüğümüzden öte dizaynını çok güzel gördük. İnsanları burada güzel komşuluklar yaparak yaşadığını gördük. Ve üç öğün yemeklerinin sıcak bir şekilde geldiğini gördük. Türkiye Cumhuriyetine devletine Başbakanına, Cumhurbaşkanına, valiliğimize teşekkür ettiklerini gördük. Ve bizi çok sıcak karşıladılar ki bu sıcak karşılamanın ardında yanan, onların buradaki rahatlığı idi. Burada inanılmaz müthiş bir şehir oluşmuş durumda. Bu bizim devletimizin ne kadar büyük olduğunu, ne kadar özverili olduğunu, komşuluk ilişkilerinin ne denli kuvvetli olduğunu 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' Hadisi düsturu ile hareket ederek, gerçekten bizim çok fakir ailelerden daha iyi şartlarda üç öğün yemek aldıklarını gördük. Buradan bütün Suriyeli kardeşlerim adına diyebilirim ki, onlar bizleri kardeş gibi karşıladılar."
Suriye insani yardım platformu hanım komisyonu üyeleri daha sonra 4 bin 6 yüz öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü eğitim alanlarını gezerek burada gönüllü öğretmenlerle sohbet edip bilgi alış verişinde bulundu. Platform üyeleri öğretmen ve öğrencilerle sohbet edip sinerji kurmaya çalıştılar. Daha sonra platform üyeleri 7 nolu mahalleye giderek, Suriyeli üçüz Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek aileye moral desteğinde bulundu.
(MD-AŞ-Y)

20.01.2013 10:04:46 TSI

Editör: Wan Haber