Yalova'da 18 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Gönüllü Yardım Dernekleri (GÖNÜLDER) tarafından toplanan 20 ton gıda ve diğer yardım malzemelerini taşıyan 2 TIR dualarla Suriye'ye gönderildi.
GÖNÜLDER tarafından 20 gün önce Suriye'deki yardıma muhtaç Müslümanlar için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan malzemeler Yalova'dan Suriye'ye gönderildi. Yardım kampanyasının Yalova ayağı ile ilgili bilgi veren GÖNÜLDER Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı, "Dünyada 1.5 milyar Müslüman var. Gerek Pakistan, Gerek Arakan ve gerekse Filistin'de ki Müslümanlar olsun ve gerekse Suriye'de ki Müslümanlar olsun bizim için hiç fark etmiyor. Nerede aç varsa, nere de yardıma muhtaç bir insan varsa hepsine yardım etmeye çalışıyoruz" dedi.
Yardım malzemelerinin Suriye'ye ulaştırılıp dağıtımını sağlayacak İnsani Yardım Vakfı (İHH) adına konuşan İHH Yalova İl Başkanı Uğur Hakan Tan ise, "20 gün önce başlattığımız Suriye'de ki mazlum kardeşlerimize yardım kampanyası Yalova'da ki 18 sivil toplum örgütü tarafından el birliği içerisinde gerçekleştirildi. 20 ton gıda ve diğer yardım malzemelerinden oluşan 2 TIR yardım malzemesi toplandı. Yardım kampanyasına destek veren tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Depoda halen yardım malzemelerimiz var. Onları da önümüzdeki günlerde bir TIR'a yükleyip yine Suriye'ye göndereceğiz. Bu 2 TIR dolusu malzeme Kilis de bulunan İHH depolarına konulacak ve oradan da dağıtılacak" diye konuştu.
TIR'ların yola çıkışı öncesinde ise dualar edildi. Duayı Yalova Müftüsü Muhittin Sarıkaya gerçekleştirdi. Dualara eşliğinde Yalova'dan ayrılan 2 TIR Kilise doğru yola çıktı.
(SÇ-YS-Y)

20.01.2013 14:48:19 TSI

Editör: Wan Haber