Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde kurulan konteyner kente girebilmek için günlerdir bekleyen 2 bin Suriyeli, civarda bulunan inşaat halindeki dükkanlarda yaşıyor.
Suriye'deki savaştan kurtulmak için sınırdan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler, Harran konteyner kente girebilmek için günlerdir bekliyor. Civarda bulunan tarlalarda ve inşaat halindeki dükkanlarda kalan Suriyeli sığınmacılara çevre köylerden yardım ediliyor. 9 gündür Harran'da konteyner kente alınmak için bekleyen Suriyeliler, Uraklı köy sakinlerin yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışıyorlar. Kalabalık bir şekilde inşaatlarda kalan Suriyeliler, çocuklarının burada hasta olduklarını, bazı çocukların ise 20 gün arayla kanlarının değişmesi gerektiğini ancak bunu yapamadıklarını söyledi.
Öte yandan 20'den fazla kişini bir arada kaldığı inşaatlarda çocuklar ve yaralı Suriyeliler, tedavilerini burada yapmaya çalışıyor. Bazı Suriyeli kadınlar ise, çocuklarını inşaatta beton üzerinde battaniyelere sararak uyutmaya çalışıyor.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz Suriye'den gelen bütün vatandaşları çadır kente kabul ediyoruz. Burada bekleyenler çadır kenti beğenmeyip, konteyner kentte kalmak isteyenlerdir.Bizim gelen herkese kapımız açık" dedi.
(RÇ-YHY-Y)

28.01.2013 18:20:15 TSI

Editör: Wan Haber