Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Valiliği Konferans Salonu'nda Suriyelilere yardım çalışmalarında bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte, koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıda, Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması ve yardımların temin edilmesi konuları görüşüldü. Yapılan yardımlar ile oluşturulacak yardım kampanyaları hususunda STK temsilcileri ve kurum amirlerinin görüş ve önerilerini dinleyen Vali Celalettin Güvenç, "Suriye'de yaşanan acı olaylar toplum olarak bizleri yaralamaktadır. Toplum yapımızda var olan yardımlaşma duygusu ile komşumuz olan Suriyeli kardeşlerimize yardımlarımız devam etmektedir. Bugün yaptığımız koordinasyon toplantısı ile yardımların artırılması hususunda STK'lar ve kurumlarımızla yapılacak olan yardım kampanyalarıyla bunu destekleyeceğiz. Devletimiz zaten kamplarda bulunan sığınmacı kardeşlerimizin her türlü ihtiyacını karşılamaktadır. Yapılacak olan yardımlarla kamplar dışında yer alan Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçları karşılanacaktır. Bunun da üstesinden geleceğimize inanıyorum" dedi.
STK temsilcileri ve kurumların bir koordinatörlük çerçevesinde çalışmalarını sürdürmeleri talimatını veren Vali Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nün yardım kampanyaları çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.
STK temsilcileri ise kış aylarının gelmesiyle sığınmacıların öncelikli olarak battaniye, ilaç ve kuru gıda yardımına ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, bu konuda duyarlı olan herkesten yardım beklediklerini söyledi.
Toplantıya, Vali Güvenç'in yanı sıra; Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, Belediye Meclisi Başkanı Adil Saraç, Proje Koordinatörü M. Emin Özçınar, STK temsilcileri ve daire amirleri katıldı.
(RÇ-SO-Y)

04.12.2012 18:06:18 TSI

Editör: Wan Haber